'Bayan Gül'le aynı karede kesinlikle olamam!'

MGK'nın eski Genel Sekreteri, emekli Org. Tuncer Kılınç, cumhurbaşkanının başörtülü eşi Hayrünnisa Gül ile aynı karede yer almasının söz konusu olmadığını söyledi. Kılınç, Ergenekon tutuklusu Veli Küçük'le aynı karede olmaktan ise beis görmedi.

'Bayan Gül'le aynı karede kesinlikle olamam!'
'Bayan Gül'le aynı karede kesinlikle olamam!'
GİRİŞ 06.06.2008 11:10 GÜNCELLEME 06.06.2008 11:10
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le aynı karede yer almanın ise kendisini kesinlikle rahatsız etmeyeceğini açıkladı.


Tempo Dergisi'ne 28 Şubat sürecinden başlayarak günümüze kadar askerin tutumunu değerlendiren Kılıç, Recep Tayyip Erdoğan ve Necmettin Erbakan arasındaki farklara da değiniyor.

Genelkurmay Başkanı'nın başörtülü first lady ile ne kamusal alanda ne de kamu dışında aynı karede yer alamayacağını aktaran Kılınç, 'O fotoğrafa bakan insanlar, 'Artık asker de bunları kabullendi' zanneder. Bu algıyı halka vermek uygun düşmez.' yorumunda bulunuyor. Kendisinin de görev dışı olmasına rağmen Hayrünnisa Gül ile aynı karede yer almamaya dikkat ettiğini anlatıyor. Tuğgeneral Veli Küçük'le ise aynı kadrajda yer almaktan çekinmeyeceğini ifade eden Kılınç, kendi isminin Ergenekon kapsamında anılmasını ise şöyle yorumluyor: 'İlhan Selçuk gibi, bu devletin değerlerine sahip çıkan birileri bununla suçlanıyorsa, böyle bir suçluluk insana ancak onur verir.'

Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) irticaya yönelmiş ya da birtakım çağdışı saplantılı ideolojileri olan kişileri ayıkladıklarını vurgulayan Tuncer Kılınç, Veli Küçük'e aynı muamelenin uygulanmama nedenini, 'Görev süresi zarfında bir defo, sıkıntı yoksa niye ayıklansın?' diye açıklıyor. Kılınç, istihbaratın her ay koordine edildiği bir görevde yer almasına rağmen Ergenekon sözcüğünü basına yansımadan altı-yedi ay önce duyduğunu sözlerine ekliyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın esnek, sevecen bir insan olduğuna dikkat çeken emekli Orgeneral, 'Ama 28 Şubat sürecinde gördüğümüz kadarıyla Necmettin Erbakan daha uyumlu, sıkıntıları görüp çekilme esnekliğini göstermiş biri.' yorumunda bulunuyor. Başbakan Erdoğan'la Genelkurmay Başkanı'nın Dolmabahçe Sarayı'nda yaptığı görüşmeyi de eleştiren Kılınç, 'Görüşme taktik olarak yanlıştı. Böyle bir toplantı yapılacaksa, bunun tamamen gizli yapılması, kimsenin bu toplantıdan haberinin olmaması en doğru harekettir.' diye konuşuyor.

YORUMLAR 19
  • Adalet Özüdoğru 15 yıl önce Şikayet Et
    bayan gül seninle aynı karede olduğu gün toptan ERMENİLEŞMİŞİZ DEMEKTİR!!!. İnşaallah bayan gül\'le birlikte aynı karede senin gibiler asla yer almaz.O gün tüm Türkler olarak ermenileştiğimizin resmidir.Böyle bir durumdan Allaha sığınırız.
    Cevapla
  • Adalet Özüdoğru 15 yıl önce Şikayet Et
    YENİ BİR ŞEY İCAD ETMİŞ GİBİ KONUŞUYORSUN!!!. Bu ülkede yaşayan ve dini inanışlarını;toplumun bütün katmanlarında,demokratik,laik,sosyal bir hukuk devletine saygılı bir şekilde yerine getirmek isteyen sessiz bir çoğunluk var.Bu çoğunluğun istediği kimse kimsenin inancına karışmasın herkes inandığı doğruları yaşasın.Bu sessiz çoğunluk sürekli islam düşmanları tarafından öcü ilan ediliyor.Bu fikirleride mahkemelerdeki fikirdaşları tarafından tescilleniyor.Sizin yapacağınız insanlardan özür dileyerek bir daha islama saldırmamaktır.Gerisi laf salatasıdır.
    Cevapla
  • Abdurrahim Gariboglu 15 yıl önce Şikayet Et
    Ahirette de oyle insanlarla ayni yerde olamazsin.. Sadece hayat bu gecici dunyadan ibaret degil. Allah eminim seni ahirette o nefret ettigin insanlardan uzak tutacaktir. (Tevbe etmemek sartiyla)Ama emin ol bu dunyadaki gibi onlardan uzak kalmaktan memnun olmayacaksin Tuncer efendi.
    Cevapla
  • damaroperasyonu 15 yıl önce Şikayet Et
    İSTESEN DE OLAMAZSIN Kİ, Türkiyemizin FİRAVUNUSUN. Darbecilerden elbet birgün hesap soracağız. Ve bunun korkusunu yaşadıkları için ortalığı velveye veriyorlar.
    Cevapla
  • reyhan ertürk 15 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN ERGENEKON\'DAN BEİS GÖRMÜYOR ÇOK AÇIK. Çünkü Ergenekon\'un sol kanadı DARWİNİST VE MARKSİSTTİR. Şimdi Tuncer Kılınç\'ın bir açıklamasını okuyalım: \'28 Şubat mantığı ve şartları devam ediyor, son zamanlarda Darwin ve görüşleri hedef seçilmiş durumdadır, TSK\'ne göre Darwin\'in desteklenmesi bilimin desteklenmesidir\' Tabi bu görüş kendisini bağlıyor, Kahraman, peygamber ocağı ordumuzu değil. Biliyorsunuz ordumuz yakın zamanda Masonların orduya alınmasını yasakladı. Bu tip adamlar tehlikenin nerden geldiğini çok iyi gösteriyor bize...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor