Böyle hayvan sevgisi görülmedi

Ankara'nın Çankaya ilçesinde abisine ait 3 katlı evi hayvan barınağına çeviren emekli işçi görenleri şaşırtıyor.

GİRİŞ 25.07.2014 12:49 GÜNCELLEME 25.07.2014 12:59

55 yaşındaki Nevzat Eski, 5 yıl önce baktığı 5 köpeğin sayısının bugün 39'a ulaştığını belirterek, köpeklerin sokağa salınmasına tepki gösterdi. Eski, barınağındaki bakımlı ve eğitimli köpekleri, bakabilecek ailelere ücret talep etmeden vermek istediğini belirtti.

Sokak hayvanları aç kalmasın diye kaba inşaat halindeki binayı hayvan barınağı haline dönüştürdüğünü belirten Nevzat eski, Ben emekli bir insanım. Aldığım emekli maaşımın tamamını 39 köpeğin beslenme ve sağlığı için harcıyorum. Sokaklarda kaderine terk edilmiş aç ve perişan köpekleri görünce çok üzülüyorum. Bu nedenle sokak köpeklerini barınağıma taşıyorum. İnsanlar yavru iken sevimli hayvanları sahipleniyorlar, ama büyüdüğü zaman baş edemiyorlar. Daha sonra da sokaklara salıyorlar. Hayvanlar hazır mama ile beslendikleri için sokaklarda aç ve perişan şekilde kalıyorlar. Bu nedenle çocukları istediği diye hayvan sahibi olmasınlar. İleriyi düşünerek bakabileceklerse sahip olsunlar" dedi.

Emekli işçi Nevzat Eski, barınağında bakımlı ve eğitimli köpekleri ihtiyaç sahiplerine hiçbir ücret talep etmeden bakabilecek insanlara verebileceğini de belirtti. Eski, Sokak hayvanlarına duyarlı insanlardan da barınağımda baktığım hayvanlara mama yardımında bulunurlarsa mutlu olurum dedi. Hayvanlara karşı sevgi ve tutkusunun çocukluk yıllarından itibaren devam ettiğini belirten Eski, çalıştığı yıllarda sokaktan edindiği 5 köpeğini ağabeyinin Ahlatlıbel Mahallesi'nde inşaat halindeki 3 katlı villa tipi evinin alt katına taşıyıp, burayı da hayvan barınağına çevirdiğini söyledi. Eski, mahallede sahipsiz ve aç gezen köpeklere yiyecek vermeye başladığını, bir yere ayrılamadan baktığı köpek sayısının ise 39'ya ulaştığını belirtti.

HER GÜN 20 KİLOMETRE

Evin giriş katı ve bahçesini hayvan barınağı haline getirdiğini belirten Eski, "her gün aracı ile 20 kilometre uzaklıktaki barınakta bulunan hayvanlara yiyecek ve su götürdüğünü söyledi. Eski, Baktığım her köpeğin isim ve kimliği var. Hastalandıklarında özel veteriner kontrolü, amaliyat, tedavi ve bakımlarını yaptırıyorum. Emekli maaşımla hayvanlara yiyecek almakta oldukça zorlanmaya başladım. Barınağın yakınlarında bir askeri kurum, kolej ve üniversiteler var. Bu kurumlardan çöpe attıkları yiyeceklerini istedim. Ancak duyarlılık göstermediler. Bu köpekler yüzünden ağabeyimle aramız açıldı" dedi.

HAYVANSEVERDEN DESTEK BEKLİYOR

Yarım kalan inşaat halindeki binada bulunan her katın adeta hayvan barınağı olduğunu belirten Eski, "Bu hayvanlar rahatsızlandığı zaman çok üzülüyorum. Ayrıca barınağın etrafına yiyecek bulmakta ve sokakta yaşam mücadelesi veren köpekler için misafir barınaklar yaptım. Tek isteğim, kurumların yiyeceklerini çöpe atmamaları. Ben arabamla gelip alırım. Bir de hayvan sever dostlarımdan isteğim, yiyecek konusunda bana yardımcı olurlarsa mutlu olacağım" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler