İstanbul Boğazı'nda üçüncü domuz vakası

İstanbul Boğazı'nda yine yaban domuzu şaşkınlığı yaşandı. Tarabya ve Bebek sahilinden sonra bu kez Tophane'de bir domuza rastlandı.

GİRİŞ 10.11.2014 17:21 GÜNCELLEME 10.11.2014 17:25
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Boğaz sularında 3'üncü kez karşılaşılan domuz bu kez çok şaşırtıcı bir bölgede Taksim'in yanıbaşındaki Tophane rıhtımından karaya çıkarıldı.  

HALATA, ISIRARAK TUTUNMAYA ÇALIŞTI

Vatandaşlar ve rıhtımdaki görevliler domuzu kurtarmak için uzun uğraşlar verdi. Halat atılarak yakalanmaya çalışılan yaban domuzununun bu halatı ısırarak kendini kurtarmaya çalıştığı, ancak kıyıdaki insanlardan ürküp yeniden açığa yüzdüğü görüldü. Dalgalar arasındaki domuz bir teknenin yardımıyla kıyıya yönlendirildi,  kıyıdan atılan halatlarla güçlükle de olsa karaya çıkartıldı. O anlar bir vatandaşın cep telefonunun kamerası ile görüntülendi.  

VAHŞİ YAŞAMA GERİ DÖNECEK

Uyuşturucu iğne atılan yaban domuzunun belediye ekipleri tarafından hayvan toplama aracına taşınarak Büyükşehir Belediyesi Hasdal Rehabilitasyon ve Veterinerlik Merkezi'ne götürüldüğü öğrenildi.

  
 
EN UZUN MESAFE YÜZEN DOMUZ OLDU

Domuzun karaya çıkartıldığı yere en yakın mesafedeki orman kuş uçuşu 20-25 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Eğer domuz bu alandan denize girdi ya da düştüyse, 25 kilometrenin de üzerinde bir mesafeyi yüzerek geçtiği ortaya çıkıyor..

TARABYA, BEBEK.. ŞİMDİ DE TOPHANE SAHİLİ

Bu olaylarda domuzlar Tarabya ve Bebek sahilinden karaya çıkarılmıştı. 

Domuzların boğazın akıntıları nedeniyle bu kadar uzak mesafelere geldikleri düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde de boğaz sularında farklı günlerde iki yüzen domuza rastlanmıştı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • aişe 9 yıl önce Şikayet Et
    ormanlar yok olunca hayvanlar napsın şehre inmeye başladılar yakında kurtlara falanda rastlarız sırf zengilenrin açgözlülüğü yüzünden o zmn bizi alışveriş merkezleri de kurtaramıycak her merkezde aynı fırmalar saçma kıyafetler aynı cafeler
    Cevapla
  • adadd 9 yıl önce Şikayet Et
    korkam diyen adama bak takım kıyafetliye; uzaktan işçilere ne yapacağını söylüyor. madem öyle elin kolun bağlımı sen yap. :)
    Cevapla
  • Aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    Resimde görülen bu hayvana dogada serbest yasadigi icin yaban domuzu denmistir. Ciftliklerde üretilen ve kasaplarda satilan domuzlar sari ve az tüylüdür. Vahsi ile evcillerin kafa yapilari daha degisiktir.
    Cevapla
  • battal öncü 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar saçmalamayın lütfen. vay efendim boğazdaki baronlar yiyormuş, yok çiftlik varmış bilemem ne. bir kere bu 3. vaka ve hepsi de yaban domuzuydu. çiftlikte yaban domuzu ne arasın? domuz eti yiyen boğazdaki yalısında domuz mu besler? hadi besledi yaban domuzu mu besler? bu hayvanlar hep kuzey ormanlarından geliyor. köprü yapılacak diye binlerce orman kesildi, bu hayvanlar yuvalarından oldu. köprüyü yapmaya karar vermeden bunların durumu da göz önünde bulundurulmalıydı.
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    3. köprü bu hayvanları şehre sürüklüyor daha çok görürüz bu haberleri güzelim istanbul doğasu gitti geçmiş olsun çok ararız bu günleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!