Nadir görülen "Puhu" kuşu tedavi ediliyor

Nadir görülen bir kuş türü olan "Puhu" kuşu Tunceli'de yaralı olarak bulundu. Vatandaşlar kuşun tedavi edilmesi için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Nadir görülen "Puhu" kuşu tedavi ediliyor
Nadir görülen "Puhu" kuşu tedavi ediliyor
GİRİŞ 21.12.2017 16:20 GÜNCELLEME 21.12.2017 17:37

Malazgirt ilçesinde vatandaşlar tarafından bulunan yaralı puhu kuşu, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Tedavi altına alınan puhu kuşunun bir kanadında zedelenme olduğu belirlendi. Kurum çalışanları tarafından elle beslenen kuşun, iyileşmesinin ardından doğal ortamına bırakılacağı bildirildi.

"PUHU" KUŞU ÇOK NADİR GÖRÜLÜYOR

Puhu kuşunun ilde nadir görülen türler arasında olduğunu ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, “İlimizin yaban hayatının önemli bir türü şuan kurumumuzda. Mazgirt ilçesinde bulunan puhu kuşu vatandaşlar tarafından kurumumuza ulaştırıldı" dedi.

Gürsönmez, puhu kuşunun kanadındaki zedelenme nedeniyle bir haftadır tedavi altında olduğun, kuşun sağlık durumunun iyi olduğunu,en kısa sürede tedavisinin tamamlanmasıyla bulunduğu bölgede doğal ortamına geri bırakılacağını kaydetti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak