Bacağı felç olan kediye ortez takıldı

Eskişehir'deki bir ortopedi firması arka iki bacağı felç olan kediye ortez taktı.

Bacağı felç olan kediye ortez takıldı
Bacağı felç olan kediye ortez takıldı
GİRİŞ 16.03.2011 16:11 GÜNCELLEME 16.03.2011 16:11

Çapa Ortopedi AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Çapa, düzenlediği basın toplantısında, sosyal sorumluluk projesi olarak ülkede ilk kez evcil hayvanlara protez ve ortez atölyesi açıklarını belirterek, 4-5 yıl önce ilk kez bir hayvana protez ve ortez taktıklarını kaydetti.

Ülkenin her yerinden bedensel rahatsızlığı olan hayvanlara yardım etmeye çalıştıklarını ifade eden Çapa, şöyle konuştu:

''Hedefimiz ülkede ne kadar özgürlü ve engelli hayvan varsa onları acıdan kurtarmaktır. Leylekten ineğe kadar bütün hayvanları yürüttük. Bursa'da acımasız hain bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulan Yumak isimli kedi felç oldu. Yumak, 1 saat önce Eskişehir'e geldi. Biz de ona bir ortez uyarladık. O da ortezine uyum sağladı. Ülkenin her yerinde protez ve ortez atölyeleri var. Ancak, onlar hayvanlara karşı sorumluluk hissetmiyor. Yaptığımız hizmetten dolayı kimseden ücret talep etmiyoruz. Sadece bizim adımıza hayvansever derneklerine yardımda bulunmalarını istiyoruz.''

Kedinin sahibi Aydın Öztürk de kedilerinin 2,5 yıl önce Bursa'daki evlerinin önünde kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından av tüfeğiyle vurulduğunu belirterek, ''Yumak, 2,5 yıldır yürüyemiyordu. İnternetten Niyazi Bey ile iletişime geçtik. Kendisi bize yardımcı oldu. Çok teşekkür ediyorum. Herkesin hayvanlara yardımcı olması gerekir'' dedi.

Konuşmanın ardından Çapa, 5 yaşındaki Yumak isimli kediye ortezini taktı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!