Zekeriya Öz: Ceza verirlerse yine atarım

Hakkında kamu davası açılan savcı Zekeriya Öz konuştu.

Zekeriya Öz: Ceza verirlerse yine atarım
Zekeriya Öz: Ceza verirlerse yine atarım
GİRİŞ 28.10.2014 15:30 GÜNCELLEME 28.10.2014 15:52
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ve tehditle suçlanan twitlerinde suç unsuru bulunmadığını savunarak, "Eğer hakkımda dava açılırsa aynı twitleri tekrar tekrar atacağım" dedi.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla kendisine yönelik tehdit, iftira ve hakaret suçlarını işlediği gerekçesiyle Temmuz ayında Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Zekeriya Öz'ün Bolu'da görev yapıyor olması nedeniyle dosya Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Celalettin Şimşek, Erdoğan'a hakaret ve tehditte bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak Zekeriya Öz hakkında Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde istinat edilen hakaret ve tehdit suçlarından yargılanmak üzere kamu davası açtı.

Attığı twitlerde suç unsuru olmadığını savunan Zekeriya Öz şunları söyledi:

"Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın benimle ilgili dava açtığımdan haberim yok. Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı benimle ilgili dava açamaz. Ben birinci sınıf savcıyım ve benim bildiğim kadarıyla benimle ilgili davayı ancak Yargıtay açabilir. Neye istinaden böyle bir dava açılmış bilemiyorum. Benim attığım twitlerde suç unsuru taşıyan ifadeler yok. Eğer hakkımda dava açılırsa aynı twitleri tekrar tekrar atacağım."  

YORUMLAR 6
  • garip 9 yıl önce Şikayet Et
    birinci sınıfım diyor ya :)
    Cevapla
  • ahmet yüksel 9 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin yarısından fazlasına ve sevdiği cumhurbaşkanına hakaret eden milletin ekmeğini yeyip hainlik eden bu zata milletin ekmeği de hakkı da zehir zıkkım olup göbeği patlasın.O zaman asıl haramzadenin kim olduğu görülür.
    Cevapla
  • refet 9 yıl önce Şikayet Et
    insan ilmi ve aile terbiyesi kadar konuşur,yazarmış...ilmini değil ama aile terbiyeni ortaya çıkarıyorsun sayın öz...
    Cevapla
  • TWETLERİ SÖLİM 9 yıl önce Şikayet Et
    her kim son yüzyılda diktatörlüğe heveslenirse sonu kaddafi gibi saddaam gibi olacak..bu twette ne suç blucan be dostum:))oBAMAYA MI sölmiş KİMEmi??
    Cevapla
  • cemalcemali 9 yıl önce Şikayet Et
    " Zekeriya Öz " sen hakaret etmesini biliyorsan bizlerde daha aglasini yapariz sana 'hakaret neymis gösteririt "twitter " den, O KADAR .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı