İnfaz savcılığı ikinci başvuruyu da iade etti

İnfaz Savcılığı, ’32. Asliye Ceza Mahkemesinin tahliye kararları uygulansın’ şeklindeki ikinci başvurusunu da aynen iade etti.

İnfaz savcılığı ikinci başvuruyu da iade etti
İnfaz savcılığı ikinci başvuruyu da iade etti
GİRİŞ 27.04.2015 16:41 GÜNCELLEME 27.04.2015 16:43
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Savcılık, Asliye Ceza Mahkemesinin yetkili olmadığını, geçerli olan kararın Sulh Ceza Hakimliğinde olduğunu belirtti.

Paralel yapı soruşturmalarında tutuklu bulunan polislerin tahliye edilmesine karar veren 32’inci Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer, bugün infaz savcılığına yazı yazarak daha önce verdiği tahliye kararının işleme konulmasını istemişti.

“AYNEN İADE EDİLMİŞTİR”

Talebi değerlendiren savcılık, mahkemenin talebini ikinci kez iade etti. Hakim Başer’in talebini inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz İlamat Bürosu savcılarından Ahmet Hanefi Uslu, iade kararında, “İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin 25 Nisan 2015 tarihli kararları ile mahkememizin görev ve yetkisi olmaması nedeniyle şüphelilerin ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verildiğinden, şüphelilerin ayrı ayrı tahliyelerine ilişkin karar ve tahliye müzekkerelerinin iade edildiği, buna rağmen yazınız ile şüpheliler hakkında belirtilen kararlarınızın yeniden yerine getirilmesi istenmekte ise de iade gerekçesi esas alınarak aynen iade edilmiştir” ifadelerini kullandı.

İstanbul 32’inci Asliye Ceza Hakimi Mustafa Başer, tahliye kararlarını uygulamayan İnfaz Savcılığı’na sabah saatlerinde yeni bir yazı göndererek, tahliye kararının uygulanmasını, uygulanmadığı taktirde savcılığın hürriyeti tahdit suçu işleme ihtimali ile karşı karşıya kalacağını belirtmişti.

YORUMLAR 13
  • 1453 8 yıl önce Şikayet Et
    ceza muhakkamesinin 27 28 29 maddelerini niye okumuyonuz 5235 sayılı kanunu 10 maddesını niye okumuyonuz açın okuyun kim haklı kim hakısız diye
    Cevapla
  • hayırlısı 8 yıl önce Şikayet Et
    en iyi hukuk şeri hukuktur
    Cevapla
  • H.B.V 8 yıl önce Şikayet Et
    Pelsinvanyadaki şahıs Türkiye Cumhuriyeti devletinden,Adaletinden dahamı büyük? HSYK kendisini sorgulasın? Kimse Türkiye Cumhuriyetinden üstün değildir..Devlete karşı Suç işleyenleri salan hakimlerin çok ağır ceza ile yargılanmaları lazım.
    Cevapla
  • ince 8 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan yetkili ya da yetkisizlik mi? Fethullahçılar kendi adamlarini istedikleri zaman serbest bırakmak, kendilerinden olmayanlari da suçsuz olduklari halde içeri tikmak istiyorlar. Çok curetkarlar. Bu insanlarda had hudud yok.
    Cevapla
  • EmreG 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu nasıl haldir ? Paralelciler diyor ki kısaca eş dost yakın bir hakim olsun istediği mahkeme kararına burnunu soksun. Bu nasıl mantıktır. Allah hepinizi ıslah etsin ey paraleller. Bu ülkeye verdiğiniz zarar hususunda hakkımı ahirette soracağım size. Bu işin ahireti de var. Bencilliğiniz uğruna İslam davasına verdiğiniz zararın hesabını Allah (c.c) soracak. Biz kullara da düşen hakkın orada arkasında olacağız. Size yazıklar olsun !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı