Başbakan Erdoğan'a sunulan anket sonucu

Başbakan Tayyip Erdoğan'a önceki gün AK Parti MYK toplantısında sunulan araştırmanın ayrıntıları ortaya çıktı. PollMark yapılan araştırmada çözüm sürecine yönelik çarpıcı sonuçlar çıktı.

Başbakan Erdoğan'a sunulan anket sonucu
Başbakan Erdoğan'a sunulan anket sonucu
GİRİŞ 01.05.2013 12:59 GÜNCELLEME 01.05.2013 14:13
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

PollMark yapılann araştırmada çözüm sürecine yönelik çarpıcı sonuçlar çıktı. Çözüme destek bir önceki aya göre 1 puan artarak yüzde 58.5 oldu. Ocakta yapılan araştırmada yüzde 37 çıkan sürece karşı olanların oranı yüzde 30'a düştü.

"PKK'nın çekilmeyi kabul etmesini nasıl buluyorsunuz" sorusuna yüzde 62.7 olumlu, yüzde 23.1 ise olumsuz buldu.

AK Partililerin yüzde 80'i, CHP'lilerin yüzde 44.4'ü, MHP'lilerin ise yüzde 35.4'ü çekilmeyi olumlu karşıladı

Çözüm sürecinin Türkiye'yi bölünmeye götüreceğini düşünenlerin oranı yüzde 32.9, "bölmez" diyenlerin oranı ise yüzde 57.1 çıktı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 37
  • mustafa 10 yıl önce Şikayet Et
    yassı kaya haberi güzel oku. akp lilerin %80 i olumlu karşıladı diyor,o zaman % 20 side olumsuz karşılamış..yani her partiden olumsuz karşılama var yani..bir de bu çekilmeyi kimse olumsuz karşılamaz..anket manüpüle amaçlı ve palavra bence.. sorulan sorular çok manüpüle amaçlı..mesela barış istiyormusunuz diye soruyorlar..herkes ister,ama istemiyorum diyende var,böyle şey olmaz..bence soruyu şöyle sorun pkk ve öcalan ile müzakere yaparak barışı istermisiniz %90 hayır çıkar..zaten bazı şirketler böyle sormuş%91 hayır demiş..hükümet yönlendirmeli manüpüle amaçlı anketlerle milletin kafasını karıştırmayın..millet başını öne eğmeyecek onurlu bir barış istiyor..o da pkk nın silahları ile birlikte teslim olmasıdır..şimdiki durum gibi müzekere seçeneklerinin hepsi bizim için onursuzluktur,şerefsizliktir..yenilgiyi kabuldur..biz bununla yaşayamayız..
    Cevapla
  • Yassı Kaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Şaştım kaldım.... PKK nın çekilmesini olumsuz karşılayan %23 müş.Kim acaba bunlar?Hadi %6 sı BDP li diyelim.Geri kalan %17 si hangi partiden acaba?MHP li olmasın?CHP li de olabilirler.Nerden bakarsan bak %23 PKK nın çekilmesine üzülmüş.Niye ki?
    Cevapla
  • turk beyi 10 yıl önce Şikayet Et
    sorulara baksana.. Kim istemez terörün bitmesini ? Türk halkı evet terörün bitmesi istiyor ama ... vatandaşa sorun bakalım Apo yu hapisten çıkarılsın mı diye ? o zaman anket de % 6 evet % 94 hayır çıkar.
    Cevapla
  • ali erdem 10 yıl önce Şikayet Et
    başbakana hergün anket sunuluyor. başbakana hergün anket sunuluyor fakat gerçeği yansıtmıyor gerçek anketi ancak halk verir
    Cevapla
  • kenan kara 10 yıl önce Şikayet Et
    PKK SAÇMA SAPAN İSTEKTE BULUNMAZSA BARIŞ OLUR. pkk hainleri saçma sapan isteklerde bulunmazlar ise barış olur ama karayılan şimdiden yok koruculuk kaldırılsın yok özel kuvvetler kaldırılsın diye saçmalıyor kuzum senin amacın ne onu söyle devletin ordusunuda kaldıran serbest at koştur istersen, doğu ve güneydoğu vatandaşlarımızın sizden çektiği yeter artık vatandaşın yakasını bırakın, binlerce çocuğu öksüz bıraktınız onların ahı sizlere terörü destekleyenlere yeter
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
36 bin sağlık personeli alınacak!