Soylu: Her partide iletişim kazası olabilir!

A Haber'de Yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki "60 Dakika" programına Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu konuk oldu...

Soylu: Her partide iletişim kazası olabilir!
Soylu: Her partide iletişim kazası olabilir!
GİRİŞ 13.11.2013 06:03 GÜNCELLEME 13.11.2013 06:03

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç'ın Ak Parti grup toplantısına katılmamasını değerlendiren Süleyman Soylu:Doğası gereği bir siyasi parti içinde iletişim kazaları olabilir" Ak Parti' nin diğer siyasi partilerden daha farklı bir özelliği var. Kurumları ve kuralları güçlü olan AK Parti'nin kendi içerisinde farklı düşünenler, olaylara farklı yaklaşanlar vardır, dedi.

"BEŞ YIL ÖNCE OLSAYDI HAYALLERİNİZ BİLE TUTUKLANIRDI"

"Öğrenci Evleri" tartışması ile ilgili soruya Süleyman Soylu: Millet bir meseleyi hükümetin gündemine taşıyorsa, artık ona Başbakan'ın bigâne kalmasını bekleyemezsiniz. Özgürlük, demokrasi ve hayat tarzı gibi çok masum kavramların içerisine yerleştirip oradan meseleyi şeytanlaştırmaya çalışmak, hala o hastalıklı aklın ürünüdür. Yani Türkiye, bunda mücadeleyi devam ettirmek zorundadır. Ben de babayım, ben de endişeliyim. Bu internetin yaygınlaşmasından sonra bu endişeler artmaya başladı. Türkiye' de kimsenin özgürlüğüne müdahale edildiği yok. Türkiye' de toplumsal bir otokontrolün oluşması lazım. Bütün Avrupa ülkelerinin tamamına bakın gençlikle alakalı çalışmalar vardır" Bugünün Türkiye' sini bundan beş yıl önce düşünüp, hayal etseydiniz hayaliniz bile tutuklanırdı şeklinde yanıt verdi.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYLIĞI

Mehmet Ali Önel'in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na CHP'nin Mustafa Sarıgül'ü aday göstermesi durumunda bu durum Ak Parti'yi zorlar mı? Sorusuna Soylu "Adayın kim olduğundan ziyade, milletin Ak parti Belediyeciliğinden razı olması neticeyi belli edecektir. Ak Parti'nin karşısında kazanamayacağını bildiği halde ortaya çıkan muhalefet adayları iyi tiyatrocu, Tayyip Erdoğan, ortaya koymuş olduğu siyasetle tarihin ortaya koyduğu rolü almıştır." Dedi.

"MUHALEFET, YENİ ANAYASA KONUSUNDA PAZARLIK YAPIYOR"

Yeni anayasa çalışmalarının tıkandığını belirten Soylu, muhalefet partilerinin kendi arasında pazarlık yaparak, çalışmaları aksattığını ve milleti oyaladığını öne sürdü.

"LİDERLER TARİHE OYNAR!"

Mehmet Ali Önel'in Başbakan hakkında ''Tayyip Erdoğan Türkiye' nin Ebedi Başbakanı' dır.'' Diyorsunuz. Neyi kastediyorsunuz? Sorusuna da Süleyman Soylu: Ben hala o sözümün arkasındayım. Şimdi, liderler tarihe oynarlar. Söylediğimiz sözlerin belli bir felsefesi ve alt yapısı var. Liderler tarihe oynarlar. Liderler güne oynamazlar. Bugün Biz Fatih Sultan Mehmet Han'dan bahsediyor muyuz? Fatih' in geçmişe ait, geleceğe ait oturduğu bir alan var mı? Geçmişe ait oturduğu bir alan var inancından dolayı, dininden dolayı. Dininden dolayı Hz. Peygamber' in onu bir şekilde kucakladığından dolayı oturduğu bir alan var. Bir de geleceğe ait oturduğu bir alan var. Hepimiz bu toprakların üzerinde oturuyoruz. Şimdi bu bir liderdir ve sonsuza kadar tarihsel olarak bütün formlarıyla kendi yerini ve rolünü tamamlayacaktır" yanıtını verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...