Hamzaçebi'den 2014 için 'zor yıl' öngörüsü

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2014'ün dar ve orta gelirlilerin kemerlerini sıktığı bir yıl olacağını savundu.

Hamzaçebi'den 2014 için 'zor yıl' öngörüsü
Hamzaçebi'den 2014 için 'zor yıl' öngörüsü
GİRİŞ 01.01.2014 14:51 GÜNCELLEME 01.01.2014 14:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hamzaçebi, yazılı açıklamasında, yeni yılın zamlarla başladığını ileri sürdü.

Asgari ücrete sınırlı bir artışla yetinilirken, diğer yandan yapılan zamlarla bu artışın geri alındığını iddia eden Hamzaçebi, "Asgari ücretin artış oranı yüzde 4,85'tir. Net asgari ücrette aylık 43 lira düzeyinde bir artış vardır. Bu günde bir simit parasıdır. Eskiden hiç değilse simitin yanında bir çay parası da verilirdi. Şimdi çay esirgenmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Düşük iç tasarrufların sonucu ortaya çıkan cari açığın faturasının da içki ve sigara zamları yanında, kredi kartı ile yapılan harcamalara taksit sınırlaması getirilerek, dar ve orta gelirli vatandaşlara çıkarıldığını savunan Hamzaçebi, şunları kaydetti:

"Yayımlanan yönetmeliğe göre kredi kartı ile yapılan harcamalarda en çok dokuz aylık taksitlendirme olacaktır. Ancak hükümet dar gelirli vatandaşımızın altın, bilezik, mücevher ihtiyacını düşünerek bu malların alımında taksit sınırlandırması getirmemiş. Sigarada paket başına 50 kuruş civarında bir zam vardır. Her aklına geldiğinde sigara ve alkollü içkilerde vergi artışına giden hükümetin bu tutumunu sadece bütçe geliri ihtiyacı ile açıklamak da mümkün değildir. Bunlar yeni yılın başlangıç zamlarıdır. Devamını beklemek gerekir. 2014 yılı, dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın kemerlerini sıktığı bir yıl olacaktır. Artık belli olmuştur ki 2014 yılı büyümenin düştüğü, işsizliğin arttığı ve bunun faturasının dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza çıktığı bir yıl olacaktır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Murat Kara 10 yıl önce Şikayet Et
    Sayenizde!. Muhalefet etmeyi beceremeyip, Türkiye'nin kazanımlarını bir ande yerlebir etmek için elinizden gelini yapıyorsunuz! Sahi.. siz ne kadar ekonomi biliyorsunuz? Üretim, ihracat, banka, faiz, yatırım, ithalat, petrol, doğalgaz, elektrik... Mesala Türkiye'nin yıllık petrol ithalatı ne kadar? İhracatın ne kadarı salt enerjiye gidiyor? Bir yandan 3.köprüye karşı çıkacaksınız, diğer yandan İstanbul'un trafik sorununu 5 yılda çözeceksiniz! Mahmutbey'den İstanbul'a giren araçları ışınlayarak İzmit'e mi aktaracaksınız? Ya da 5 yıl İstanbul'da trafiğe araç çıkışını yasaklayacak mısınız? (Öyle ya! siz yasaklar partisisiniz) İyisi mi siz konuşmayın!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap