Bakan Ala: Şeytan taşlamakla uğraşıyoruz

Bakan Ala, memleketinde kendisine yönelik yapılan asgari ücret sitemine cevap verirken ilginç bir diyalog yaşandı...

GİRİŞ 17.02.2014 12:25 GÜNCELLEME 17.02.2014 13:07
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Erzurum'un Hınıs İlçesi'nde esnaf ziyaretinde bulunan İçişleri Bakan Efkan Ala, asgari ücretle geçinemediğini söyleyen Hınıslı vatandaşa "Ekonomimizi büyüteceğiz. Ankara'larda orada burada nelerle karşılaştığımızı sen de görüyorsun değil mi? Biz sadece sizin problemlerinizle bir yere getirelim diyoruz. Bir de şeytan taşlamakla uğraşıyoruz" dedi.

ŞEYTAN TAŞLAMAKLA UĞRAŞIYORUZ

Hafta sonunu memleketi Erzurum'a geçiren İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Hınıs gezisi sırasında ilginç bir diyalog yaşandı. Bir pastaneye giren Bakan Ala, 4 çocuk babası Hikmet Çerçi'nin asgari ücret sitemi ile karşılaştı. Mevsimlik işçi olduğunu ve 800 lira ile geçinemediğini vurgulayan Hikmet Çerçi, Bakan Ala'ya, "Açız aç. 4 çocuk var geçinemiyoruz. 'Çocuk yap' diyor nasıl yapacağız. 800 lirayla nasıl geçinilir? 3 ay çalışıyoruz sonra çıkış veriliyor" dedi.

Bunun üzerine Bakan Efkan Ala, şu yanıtı verdi:

"Beni dinleyeceksen söyleyeyim, dinlemeyeceksen bağır. Sen bağıracaksan bağır, ben onu dinlerim. Bak oy veriyorsun kardeşim. Senin bildiğin daha iyi bir çare varsa söyle. Ben de başkasına 800 liraya iş bulmaya çalışıyorum. Allah rızası için bir iş yapmaya çalışıyorum. Biz de istiyoruz ki daha fazla yapalım ama ekonomimizi büyüteceğiz. Şimdi biz büyütürken siyasi istikrar, ekonomi büyüsün olsun derken, Ankara'larda orada burada nelerde karşılaştığımızı sen de görüyorsun değil mi? Bak biz sadece sizin problemlerinizle bir yere getirelim diyoruz. Bir de şeytan taşlamakla uğraşıyoruz."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • dadas25 10 yıl önce Şikayet Et
    bakan bey çanı gönülden destekiyorum. bakanımızın konuşmasını izleyipde anlayıpda eleştirmek ahlakdan yoksullukdan başka bir şey olamaz . bakanımız . erzurumun gururu oldu hamdolsun . RABBİM RAZI OLSUN BAKANIMIZDAN .
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. iç işleri bakanını görüpde ekonomiden şikayetçi olmak .. ekonomi bakanınada herhalde iç işleri konusunda şikayetini bildirir. devletin görevi iş bulmakmı . erzurumlu olarak efkan beyi takdir ediyorum .. tüm kalbimle dua ediyorum. hınısta yaşayıpda 800 tl geçinemeyen heleki toprağı köyunde ürünü olan istanbulda ne yapsın nasılçoçuk baksın demezmi . bu bahsi gecen birileri yollamış akıl vermiş sorsan ne bileyim söyledim der .. hemşerisi bakan oldugunundan bir haberdir..
    Cevapla
  • mert mert 10 yıl önce Şikayet Et
    4 seyi kaldirirsaniz millet size yüzde yüz destek olur. 1. dershaneleri 2. taseron isciligini 3. isadamlarin medya ve banka sahibi olmasini 4. yök. bunlardan sonra kaliyor sadece bir tane kaldirilacak sey. ama onun zamani var daha.
    Cevapla
  • GOK YELELİ AGOP 10 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAKANIM ,ALLAH SİZİ KORUSUN KOLLASIN ,. O kadar çok dost görünen şeytan var ki ; hükümet ne yapsın ! bize düşen hükümetimize tam destek vererek daha çok şeytan'ın taşlanmasına vesile olmaktır ...
    Cevapla
  • Dogukan Batuhan 10 yıl önce Şikayet Et
    Konusmalara bakin. Seytanin kim oldugunu anlarsiniz.Politika iste boyle birsey.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor