Beşir Atalay: Ben katı bir Hanefiyim

Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen MİT yasasıyla ilgili milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Atalay, hakkındaki Şia ve İrancı iddialarına cevap verdi.

Beşir Atalay: Ben katı bir Hanefiyim
Beşir Atalay: Ben katı bir Hanefiyim
GİRİŞ 16.04.2014 20:38 GÜNCELLEME 16.04.2014 20:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Atalay, iddialara ilişkin şunları söyledi:

"Orada burada çıkan iftiralarla ilgili açıklama bile yapmıyoruz. 10 kişilik Şia falan, ben katı bir Hanefiyim. Ben Türkmen ve Hanefiyim. Hanefilikte de katı olduğumu herkes bilir. Orada da gerekçelerim vardır. İnsanları suçlamak için moda. Ya İrancı, ya Şiacı. Bunlar ciddiye alınıp cevap verilecek şeyler değil. Soruldu cevap verdim."

MİT içinde bu yasa sonrası ilerde paralel bir yapı olup olmayacağı sorusuna ise Atalay, "Hepimizin arzusu, hukukun içinde güçlü bir istihbarat teşkilatını oluşturmak. Burada Başbakan'ın özel istihbaratı ve muhaberat devleti gibi ifadeleri kabul etmiyoruz. 1984'te çıkmış bir yasayı güncellemeye çalışıyoruz. Burada ben arz ettim. Parlamentoda çıkan bir yasa ile MİT yönetilsin istiyoruz. Çabamız odur." cevabını verdi.

Dinlemelerle ilgili soruya ise Atalay şu cevabı verdi:

"Dinlemelerle ilgili toplumda oluşan bu psikolojiyi kabul etmek mümkün değil. Bu yanlış. Hepimiz şikayet ediyoruz. Önlemek için bir yasa buradan geçti."

YORUMLAR 7
  • hakan aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Yanık Allah seni yakmasın. fatih yanık normalde bu sitede hiç kimseye yanıt vermem fakat senin adına üzüldüğüm için yanıt vereceğim. önce okuduğun yorumu nasıl bir insanın yazabileceğini düşün öyle cevap yaz. yoksa suizan'dan dolayı Allah seni soyadın gibi yapar.
    Cevapla
  • Mehmet Emin 10 yıl önce Şikayet Et
    Hanefiliğin yumuşağı katısı yoktur, Katı tabiriyle kendisinin bağlılık derecesini işaret etmiş,. Hanefiliğ uygularken aynı zamanda diğer Mezhep imamlarımızın kimi görüşlerini de hayatında uygulayan kardeşlerimiz var, bu durum ne dinlerini ne mezheplerini bozmaz. Sn Bakan Tarafeyne riayetini dillendirmiş.
    Cevapla
  • Kamil CANDAN 10 yıl önce Şikayet Et
    Ehli sünnet ve Şia adı altında Müslüman topluma küfür ilavesi fitnesi. Dinimizde olmayan bu tabirler sonradan sinsice müslümanlar arasına aşılanmıştır. Maalesef şia adı altında birçok açık küfür İslam dairesinde görülmektedir. Ancak Kuran'a ve sünnete bağlı olanlar bu fitnenin açık farkındadırlar. Biz müslümanlar kesinlikle bu fitneyi reddediyoruz. Rabbimizin azzevecellenin Hac Suresi 78. ayette buyurduğu gibi "Allah uğrunda hakkıyla cihad edin. O, sizi seçti ve dinde üzerinize hiçbir güçlük yüklemedi. Babanız İbrahim’in dinine uyun. Allah, sizi hem daha önce, hem de bu Kur’an’da MÜSLÜMAN diye isimlendirdi ki, Peygamber size şahit (ve örnek) olsun, siz de insanlara şahit (ve örnek) olasınız. Artık namazı dosdoğru kılın, zekâtı verin ve Allah’a sarılın. O, sizin sahibinizdir. O, ne güzel sahip, ne güzel yardımcıdır!" bizler sadece MÜSLÜMANIZ ve Kitabımız Kuran'ı Kerim ve Rasulullah ona salatu selam olsun rehberimizdir.
    Cevapla
  • fatih YANIK 10 yıl önce Şikayet Et
    mezhep. hakan aslan sen Hanefi mezhebinden değilsin herhalde. yoksa pensilvanya mezhebinden misin. daha hangi mezhebin hangi şartlar da oluştuğunu dahi bilmiyorsun.
    Cevapla
  • hakan aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    katı hanifilik te ne?. Katı hanifi mi? Böyle bir mezhep mi var? hanifilik fıkhi bir yorum. Bizzat İmamı azam Ebu hanife "Bu benim görüşüm, isteyen alır isteyen çöpe atar" demişken bunun katılığı ancak taassupla açıklanır. katıksız müslüman olmazsın da katı hanifi neden oluyorsun? yanlış bir kendini değerlendirme. peygamberimiz katı bir hanifi değildi! hanifi bile değildi! Hanifilik İslam'dan 400 yıl sonra sistematize edildi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!