Abdullah Gül: Şehirler size emanet

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kütahya Belediyesi'nde önemli mesajlar verdi.

Abdullah Gül: Şehirler size emanet
Abdullah Gül: Şehirler size emanet
GİRİŞ 18.04.2014 14:45 GÜNCELLEME 18.04.2014 14:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "(Belediye başkanları) Şehrin imarı, geleceği, güzelliği hep size emanettir. Sizler şehrinizin geleceğini parlatabilirsiniz de Allah korusun karartabilirsiniz de. Yanlış imarlar, kötü yollar, vizyonsuz bir bakış olursa 5, 10, 20 yıl sonra o şehir yaşanmaz hale gelir ve göç öyle başlar" dedi.Güle, Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek ve vatandaşları selamlayıp, Kütahya Belediyesine geçti. Bu sırada bir vatandaş Gül'e çini tabak hediye etti. Gül, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu'nu ziyaretinde yaptığı konuşmada, Saraçoğlu'na yeni görevinde başarılar diledi.

Her şehrin bir şehrieminisinin bulunduğunu ifade eden Gül, şöyle konuştu:

"Onlar da belediye başkanlarıdır. Belediye başkanları o şehirde doğan, büyüyen, ailesi, eşi, dostu, akrabaları hep orada olanlardır. Belediye başkanları hep burada olacaklardır. Onun için şehir, size emanettir. Şehrin imarı, geleceği, güzelliği hep size emanettir. Sizler şehrinizin geleceğini parlatabilirsiniz de Allah korusun karartabilirsiniz de. Yanlış imarlar, kötü yollar, vizyonsuz bir bakış olursa 5, 10, 20 yıl sonra o şehir yaşanmaz hale gelir ve göç öyle başlar. Sizler imarlar, yollar, vizyonla bakar ve şehrinizi daim güzelleştirir, hizmetleri daima en iyi şekilde verirseniz, tam tersine buralar cazibe olur, nüfus çeker. Buralara güzel bakmak gerekiyor. Buralar tarihi şehirlerdir. Temeli sağlamdır, bu şehirlerin. Ne kadar geleceğe vizyonla bakarsanız, bilgili insanları istihdam ederseniz, onlarla işlerinizi yürütürseniz başta hemşehrilerinize o kadar iyi hizmeti yaparsınız."

Saraçoğlu da Gül'ün Kütahya'ya gelişi nedeniyle Kütahya Belediyesinin kuruluş yılına denk gelen 1871 ağacı Yedigöller Şehzadeler Parkı'nda toprakla buluşturduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Ulu Cami'nde cuma namazı kıldı. Namaz çıkışında Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Müftülüğü ile Meydan Aşevi iş birliğinde dağıtılan pilavı vatandaşlara ve basın mensuplarına ikram etti.

Daha sonra vatandaşlar, Gül'e sevgi gösterilerinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Mustafa Sert 9 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu. Şehzadeler diyarı,Osmanlı toprağı,Pınarlar toprağı Kütahya'dan bir GÜL geçti.CUMHURBAŞKANIMIZ ABDULLAH GÜL
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk