Tuncel: Cumhurbaşkanı adayımız olacak!

BDP'li milletvekillerinin katılımıyla TBMM'de grup kuran Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, Meclis'te ilk resmi grup toplantısını gerçekleştirdi.

Tuncel: Cumhurbaşkanı adayımız olacak!
Tuncel: Cumhurbaşkanı adayımız olacak!
GİRİŞ 29.04.2014 13:30 GÜNCELLEME 29.04.2014 13:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Partinin Eş Başkanı Sebahat Tuncel, grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Biz kendi Cumhurbaşkanı adayımızı kendimiz göstereceğiz." dedi.

BDP'liler, Salı günleri artık HDP çatısı altında grup toplantısı yapmaya devam edecek. Bugün ilk resmi grup toplantısını yapan HDP, Sebahat Tuncel başkanlığında toplandı. Grup toplantısında konuşan Tuncel, Irak'ta yaşanan olaylara değinerek konuşmasına başladı. Konuşmasında Hatip Dicle'yi de anan Tuncel, “Dicle'nin şahsında zindanda olan tutsaklara selam ve sevgilerimizi iletiyorum.” dedi.

KONGRE 22 HAZİRAN'DA

Kongre tarihi veren Tuncel, “Türkiye'de çözülmemiş dağ gibi sorunlar var. İki partili olarak seçime girdik. Ortaya çıkan sonuçları değerlendirdik. HDP kendisini yeniden düzenleyecektir. 22 Haziran'da yetiştirebilirsek kongre gerçekleştireceğiz. Yeniden yapılandırma sürecimizde bize katılım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini de değerlendiren Tuncel, "Seçilecek Cumhurbaşkanı'nın halklara hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Biz kendi cumhurbaşkanı adayımızı kendimiz göstereceğiz. Meydanlarda olacağız. Nasıl bir Türkiye istediğimizi ifade edeceğiz. Adayımız öncelikle insan hakları ve özgürlüklere saygılı olacak. Ülkenin çözülmemiş Kürt sorununun yanında olacak. Anayasa için çalışma yürütecek. Kadınların özgürlük mücadelesinde çalışma yürütecek bir adayın olması gerekecek." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 4
  • Remzi Altunkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    illaki polisiniz var yol kontrolünüz var. baskaniniz basbakaniniz var cumhurbaskaninizda olacak
    Cevapla
  • hasan şahin 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın yorumcular . Unutmayınızki bir zamanlarda kürt yoktur diyordunuz.
    Cevapla
  • mehmet akif 9 yıl önce Şikayet Et
    SEBAHAT HANIM : HALKLAR DİYEREK AYRIŞTIRMAYALIM ... . TÜRKİYE BİR BÜTÜNDÜR ... DİKDÖRTGEN ve ANADOLU TOPRAKLARI İLE ...
    Cevapla
  • fetih1453 9 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki olsun da... ibb adayınızı oraya da aday gösterin. hani maksat aday koymak olsun yani ;)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez