Sökmenoğlu için Meclis'te tören düzenlenecek

Eski TBMM Başkanvekili Murat Sökmenoğlu için salı günü Meclis'te tören düzenleneceği bildirildi.

Sökmenoğlu için Meclis'te tören düzenlenecek
Sökmenoğlu için Meclis'te tören düzenlenecek
GİRİŞ 21.06.2014 12:31 GÜNCELLEME 21.06.2014 12:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, dün tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yaşamını yitiren Sökmenoğlu için salı günü TBMM'de tören düzenlenecek.

Tören sonrası cenaze Hatay'a götürülecek. Sökmenoğlu'nun cenazesi çarşamba günü kılınacak namazın ardından Kırıkhan ilçesinde bulunan Beyazıt-i Bestami Türbesi'ndeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

Murat Sökmenoğlu kimdir?

Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'in oğlu olan Sökmenoğlu, 1945 yılında İstanbul'da doğdu.

İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olan Sökmenoğlu, THY İdare Meclisi Murakıplığı yaptı. MDP kurucu üyesi olan Sökmenoğlu, Hatay ile İstanbul'dan seçilerek, milletvekilliği yaptı. 1989'da sine-i millete dönmek gerekçesiyle milletvekilliğinden istifa eden Sökmenoğlu, TBMM Başkanı Başdanışmanlığı ve TBMM Başkanlık Divanı Eski Katip Üyesi ve İdare Amirliği, NATO ve Parlamentolararası Türk Grubu Üyeliği ve TBMM Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

YORUMLAR 1
  • Kasım Birgi 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Merhum partisi MHP, Ecevit ile ortak iken Başörtü zülmünü sık sık dile getirdi. Partisini ve hükümeti en ağır şekilde eleştirmişti. Allah taksiratını affetsin ve rahmet eylesin...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!