Erdoğan'ı açıklayacak isim belli oldu

Merakla beklenen soru yanıtını Mehmet Ali Şahin açıklayacak

Erdoğan'ı açıklayacak isim belli oldu
Erdoğan'ı açıklayacak isim belli oldu
GİRİŞ 25.06.2014 13:17 GÜNCELLEME 25.06.2014 15:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Buna göre, 1 Temmuz Salı günü ATO Kongre Merkezinde geniş katılımlı bir toplantı yapılacak.

Bu toplantıda Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olduğunu açıklayacak.

Ardından Erdoğan’ın adaylığı için milletvekillerinden toplanan imzalı başvuru TBMM Başkanlığına verilecek. MYK’da son anket sonuçları da değerlendirildi. MYK’ya sunulan son ankette, Erdoğan’ın aday olması durumunda 10 Ağustos’taki Köşk seçimlerinde yüzde 53’le ilk turda Cumhurbaşkanı seçileceği tespiti yapıldı. AK Parti, cumhurbaşkanı adayını 1 Temmuz günü büyük bir gövde gösterisi ile açıklama kararı aldı. Bu kapsamda, parti kurucuları, il-ilçe başkanları, belediye başkanları ve milletvekillerinin katılacağı bir törende Erdoğan’ın adaylığı ilan edilecek.
 
AK Parti’nin önceki gece 7 saat süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı kesinleşti. Toplantıda, aday açıklamasının nasıl yapılacağı da karara bağlandı. Buna göre, 1 Temmuz Salı günü ATO kongre merkezinde geniş katılımlı bir toplantı yapılacak. Bu toplantıya, parti kurucuları, il-ilçe başkanları, belediye başkanları, eski ve yeni milletvekilleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile yazılı ve görsel basının temsilcileri, köşe yazarları davet edildi. Toplantıda Erdoğan’ın adaylığını kendisinden sonra partide ikinci adam konumunda olan Genel Başkanvekili Mehmet Ali Şahin açıklayacak. Ardından da Erdoğan kürsüye gelerek bir konuşma yapacak.
 
İMZALAR TOPLANIYOR
 
ATO’daki toplantının ardından da Erdoğan’ın adaylık başvurusu TBMM Başkanlığı’na yapılacak. AK Parti grubu bunun için dünden itibaren milletvekillerinden imza toplamaya başladı. AK Partili 313 milletvekilinin imzası ve Erdoğan’ın adaylığı kabul ettiğine dair yazılı belge ile birlikte adaylık başvurusu 1 Temmuz günü Meclis Başkanlığı’na iletilecek.
 
ERDOĞAN’IN OYU YÜZDE 53
 
Bu arada, MYK toplantısında son yapılan anketler de masaya yatırıldı. Ankete, Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığına aday olması durumunda ilk turda yüzde 53’le cumhurbaşkanı seçileceği tespiti yapıldı. Ankette, bugün bir seçim olsa AK Parti’nin alacağı oy oranının ise yüzde 48-50 bandında olduğu sonucu da yer aldı.
 
10 AĞUSTOS’A KADAR ‘BAŞBAKANLIK’ KONUŞULMAYACAK
 
MYK’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılacağı 10 Ağustos’a kadar ‘Yeni başbakan’ konusunda görüş belirtilmemesi de kararlaştırıldı. Başbakan Erdoğan kurmaylarına, bu konunun kamuoyu önünde, hatta parti içinde dahi konuşulmaması talimatını verdi. Erdoğan, “3 Temmuz’dan itibaren tek hedefimiz Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Seçimler bitene kadar başbakanlık veya genel başkanlık konusu konuşulmasın” uyarısında bulundu. (Türkiye)

YORUMLAR 16
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan Son Kale Son Şans ve Son Osmanlı . Oslo sızıntısı, 7 Şubat krizi, Gezi olayları, 17 Aralık, 25 Aralık gibi eylemlerin nedeni, Türkiye'nin bölgede büyük oyunculara rağmen oyun kurması ve bunu genişletmesiydi! İran'la olan ticaret, Hindistan'ı da içine alan etkili bölge yaratma çabası ve Rusya'yı da oyuna dahil etme başarısı BARONLARIN yüreğini ağızlarına getirdi! Bölgede geçerli para birimi LİRA olacak ve enerji dağıtımı Türkiye üzerinden yapılacaktı! Bu, Kraliçe ve adamları için felaket demekti! Zaten ABD'deki bankaları da HALKBANK'ı en başından beri sevmiyor ve nefret ediyordu! Daha başka gerekçeler de altalta gelince tıpkı Mısır'da MURSİ'ye yapıldığı gibi Erdoğan'a da operasyon için eller birleştirildi!
    Cevapla
  • Rıdvan Murat Yapar 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkan Erdoğan..!. Tabiki Sn. Erdoğan Cumhurbaşkanı olacak..Sonra yetkilerini genişletip BAŞKAN lığa doğru gidecek.Bu böyle olacağı için, ondan sonra AK Parti ne olur diye hiiç düşünmeyin..Merak etmeyin, O Türkiye Cumhuriyeti'nin 1.Başkanı olduğunda zaten tüm yetkiler yine onun elinde olacak ve üstelik bu çapulcu zihniyetin artık ona ve icraatına müdahele şansı pek kalmayacak..BAŞKANIMIZLA DURMAK YOK 2015 TEN SONRA DA YOLA DEVAM..
    Cevapla
  • m.ömeroğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Seni Takdir eden ama Hasedinden Karşı Çıkan Gizli Hayranların da çok!!!. Hani Mekke Müşrikleri Kuranı Kerime inanmıyorlar, ama geceleri gizli gizli gelip Hz. Peygamberin evinde Kuran okumasını gizli gizli dinliyorlardı ya.... Şimdi de birileri senin bu ülke sathına yaptığın eserleri görüp, kullanıp herhalde vicdanlarında HELAL OLSUN RECEP BEY diyorlardır...
    Cevapla
  • orjinal305 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanlığı . Partiler üstü bir kurumdur, yani yani tüm halkı yani Türkiye Cumhuriyetini temsil ve aldığı alacağı kararlar kesinlikle siyasal olamaz ve olmamalıdır. Kaldı ki ülkemizde Cumhurbaşkanlığı şu hali ile çok pasif bir konumdur. Hal böyle iken bazı arkadaşlar nasıl oluyor da sayın Başbakanımız ın Cumhurbaşkanı olmasını istiyorlar hayretle karşılıyorum . Sanırım Cumhurbaşkanlığını Başkanlık sistemiyle karıştırıyorlar .Yapılması gereken ya Cumhurbaşkanlığı nın yetkilerini artırmak yada Başkanlık sistemine geçilmesidir . Ancak o şekilde ben sayın Başbakanımızın Cumhurbaşkanı olmasını isterim . Aksi takdir de sayın Başbakan aktif siyasetten uzaklaşacak ve buda Ak Partiye çok büyük zararlar verecektir. Çünkü insanlarımızın pek çoğu AK partiyi değil Recep Tayyip Erdoğan ı desteklemektedir .Bu kesinlikle gözardı edilmemelidir. Geçmişi çok uzak olmayan pek çok partiden insanların bir araya gelerek kurdukları bir partidir. Birleştirici olan sayın ERDOĞAN dır,olmazsa AK Parti sıradan bir parti olur
    Cevapla
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    tabiki cumhurbaşkanıda olsa oyumuz yine ona ama ya akp biterse?. korkum odurki akp dağılır inşallah önelmini almışlardır bişeyler düşünmüşleridir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?