Bakan İslam lanet okudu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın cinayetleri ile ilgili konuştu.

Bakan İslam lanet okudu
Bakan İslam lanet okudu
GİRİŞ 04.07.2014 13:55 GÜNCELLEME 04.07.2014 13:55
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kadın cinayetleri ile ilgili, “Bütün kalbimle insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden alan bütün girişimleri tüm kalbimle lanetliyorum. Bunları kabullenmek mümkün değil” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünün düzenlediği ‘Türkiye’de Aile Yapısı Araştırmaları’ toplantısına katıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan İslam, son günlerde giderek artan kadın cinayetlerine yönelik olarak, “Bütün kalbimle insanın en temel hakkı olan yaşama hakkını elinden alan bütün girişimleri tüm kalbimle lanetliyorum. Bunları kabullenmek mümkün değil. Sebep ne olursa olsun aynı yastığa baş koyduğu kişinin insanın canını almak gibi bir teşebbüsü anlamaya çalışmak, affetmek içimden gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak koruma altına alınan hiçbir kadının cinayete kurban gitmediğine dikkat çeken İslam, şöyle devam etti:

“Ancak belli bir dönem koruma altında olup koruma kararı kaldırıldıktan sonra eşi tarafından öldürülen kadınlar var. Biz Bakanlık olarak, hükümet olarak, parlamento olarak yapılması gerekenleri tespit ediyor ve yapıyoruz. Bununla ilgili çok bir takım kanunlarımız var. Çok sert bir şekilde cezalandırılıyorlar. Demek ki ceza sisteminde çok büyük bir sorun yok. Biz bize müracaat eden şiddete maruz kalacağı endişesi taşıyan bütün kadınları ya koruma altına alıyoruz ya da korunmaları ile alakalı tedbir kararları alıyoruz. Onun dışında insanları bilinçlendirmek için yaptığımız bir takım eğitim faaliyetlerimiz var. Genelkurmay ile yaptığımız anlaşmalar var. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile yaptığımız protokoller var. Ama anlaşılıyor ki yetmiyor. Bunun yetmemesinin çok ciddi sebepleri var. Bütün dünyada artan bir eğilim. Türkiye’de küresel evrenin bir parçası olarak bundan nasibini alıyor. Topyekün bir eğitim faaliyetine girmemiz gerekiyor. Değerler eğitimi ile ilgili yeni çalışmalar yapmamız gerekiyor. Değerler eğitimine çok daha fazla önem vermemiz gerekiyor. İnsanların birbirleri ile olan iletişimlerini yeniden gözden geçirmesini, empati yapmayı, yaşayana hayat hakkı dolayısıyla değer vermeyi ve nazik olmayı gibi değerleri kastediyorum. Bir zihniyet değişimine ihtiyacımız var.”

"UYUŞTURUCU KONUSUNDA ÇALIŞMALAR VAR"

Son günlerde çocuklar tarafından giderek kullanımı artan ‘Bonzai’ uyuşturucu maddesine yönelik ise İslam, şunlara değindi:

“Bu konuyla ilgili çalışmalarımız var. Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ortak çalışmalar yürütüyoruz. Topyekün uyuşturucu ile mücadele konusunda çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmalardan ilki gerçekleşti. Adalet Bakanlığı uyuşturucu ile mücadele kapsamını genişleten ve ceza oranlarını arttıran iyi bir kanun gündeme getirdi. İçişleri Bakanlığı çok ciddi bir sevkıyatı önleme, yakalama ve çocukların ergenlerin eline uyuşturucunun geçmesini önleme planı üzerinde çalışıyor. Sağlık Bakanlığı uyuşturucuya müptela olmuş kişileri tedavi edebilmek için yeni AMATEM’ler kurma konusunda çalışmalar yapıyor. Bizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak rehabilitasyon konusuna eğilmeye karar verdik. Çağımızı en az şiddet kadar en önemli sorunlarından biridir. Türkiye’de son yıllarda çok büyük bir artış gösteriyor. Uyuşturucu kullanma yaşı çok düştü. Sentetik uyuşturucular çok üretilmeye başlandı. Uzmanların bize söylediğine göre bu sentetik uyuşturucular fare zehri, böcek zehri gibi insan bünyesini harap eden maddeler ile imal ediliyor. Kurtuluşu yok ve kullananların ölümü ile sonuçlanan maddelerdir. Ailelerin çok dikkatli olmaları gerekiyor ve çocuklarıyla çok yakından ilgilenmeleri gerekiyor.”

YORUMLAR 1
  • emir mehmed 9 yıl önce Şikayet Et
    6284 sayılı kanunu bir okusun sayın bakan!. kızına tokat attı diye hapis yatan babayı, fuhus yapan kızını engelledi diye para cezası yiyen babayı okusun, kadının tahrik ettigi kocaları bi dinlesin.ondan sonra daha iyi bir fikir edinecektir!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Miçotakis'ten Yunan S-300'ünün Ukrayna'ya sevkiyatına veto
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak