CHP’den madenciler için yeni kanun teklifi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, maden işçilerine yönelik yeni bir kanun teklifi hazırladıklarını duyurdu.

CHP’den madenciler için yeni kanun teklifi
CHP’den madenciler için yeni kanun teklifi
GİRİŞ 24.07.2014 12:53 GÜNCELLEME 24.07.2014 12:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, maden işçilerine yönelik yeni bir kanun teklifi hazırladıklarını söyleyerek, teklifin çalışma koşullarından özlük haklarına ve diğer sosyal haklara kadar çok geniş bir kapsama sahip olduğunu ifade etti.

Parlamentoda CHP’li milletvekilleri Süleyman Çelebi, Musa Çam ve İzzet Çetin ile birlikte düzenlediği basın toplantısına 24 Temmuz Basın Bayramını kutlayarak başlayan Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Özellikle günümüzde basın özgür olmadığı için bugün Basın Özgürlüğü Mücadele Günüdür” dedi.

CHP Grubu olarak maden işçilerine yönelik yeni bir kanun teklifi hazırladıklarını belirten Akif Hamzaçebi, Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında Avrupa’da birinci olduğunu söyledi. Maden iş kolunda ölümcül iş kazalarında adını sıkça duyuran Çin’in bile bu konuda Türkiye’den iyi durumda olduğunu ifade eden Hamzaçebi, “Gönül ister ki, Soma faciası bu sorunları bir daha yaşamayacağımız bir ortamı yaratmak için bir fırsat olsun. Torba Yasa’da bu konuda düzenlemeler var ama yetersiz. CHP olarak bir kanun teklifi hazırladık. Madenlerde çalışan kardeşlerimizin çalışma koşullarından özlük haklarına ve diğer sosyal haklara kadar çok geniş bir kapsama sahiptir. CHP’nin maden iş kolunda çalışanlara ilişkin bir reform paketidir. Bu paketi tüm siyasi partilere göndereceğiz. Bu Torba Yasa’ya da bunları yansıtabiliriz, yeter ki herkes mutabık kalsın” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    GÖRÜNÜYOR Kİ . CHP den başka işçileri düşünen,işçi haklarına önem veren parti yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak