Bakan İslam: Türkiye artık 'bana ne' demeyecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Türkiye bir daha içine kapanmayacak, başını önüne eğmeyecek" dedi.

Bakan İslam: Türkiye artık 'bana ne' demeyecek
Bakan İslam: Türkiye artık 'bana ne' demeyecek
GİRİŞ 25.07.2014 22:15 GÜNCELLEME 25.07.2014 22:15

Filistin cayır cayır yanarken 'bana ne' demeyecek. Türkiye bütün mazlumların sesi olacak, nerede kendisine ihtiyaç duyulan insan varsa orada olacak" dedi.

İslam, İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesince, "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla başlatılan "Bereket Ekspresi" kapsamında Balıkesir'de düzenlenen iftar programında, dün ve bu sabah Adıyaman'da bulunduğunu belirterek, iftarda ise ülkenin batı ucunda olduğunu söyledi.

Aynı günün akşamında iki farklı yerde bulunduğunu dile getiren İslam, "Bunları gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin bir ucundan diğer ucuna aynı gün içinde gidebilmekten, insanların yüzündeki mutluluğu görebiliyor olmaktan, ülkemizin ulaştığı mesafelerden son derece sevinç duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Çok genç olanların hatırlamayacağını belirten İslam, şöyle konuştu:

"12 yıl önce böyle şeyler mümkün değildi. Adıyaman'da bir havaalanı olduğunu hayal etmek, Güneydoğu Anadolu'dan Marmara Bölgesi'ne 2-3 saatte gelebileceğimizi düşünmek, mümkün değildi. Son 12 yılda Türkiye bir sosyal devlet olduğunu bütün dünyaya deklare etti. Muazzam bir ekonomik kalkınmamız ve gücümüz var. Dünyanın ilk 16 büyük ülkesi arasındayız. Birkaç yıl içinde 10. büyük ülke olmayı hedefliyoruz. Borçlarımızı kapattık. IMF'ye borcumuzu kapattıktan sonra başkanını çağırdık, ihtiyacın olursa sana borç veririz, kredi açarız dedik. Bu kadar büyük mutluluk yaşadık. Yollar, hastaneler yaptık, fabrikalar kurduk, ülkemizi bir baştan bir başa imar ettik. Kendi uçağımızı, tankımızı, helikopterimizi, insansız hava aracımızı yapıyoruz. Türkiye 12 yılda çağ atladı."

İslam, sadece ekonomik değil sosyal anlamda da dünyanın büyük ülkeleriyle aşık atar hale gelindiğini vurgulayarak, "Bugün 400 bin engelliye evinde bakım ücreti ödüyoruz. Onbinlerce yaşlımızı huzur evlerinde, yaşlı bakım evlerinde bakıyoruz. Çocuklarımızı sevgi evlerinde barındırıyoruz. Bütün bunları yapabilecek gücümüz var Allah'ın izniyle" diye konuştu.

-"Türkiye bir daha içine kapanmayacak"

Bütün bu gelişmeleri gerçekleştirirken liderlik eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kısa bir süre sonra cumhurbaşkanlığı köşküne göndermeyi planladıklarını ifade eden İslam, Balıkesir'den büyük destek beklediklerini söyledi. Kalabalığın alkışlaması üzerine, "Sevgili Balıkesir, bu alkışlar yüzde kaç? Yüzde 60'ı geçebilecek miyiz bakalım yüzde kaç?" diye soran İslam, daha fazla alkış gelince "Eyvallah, Allah razı olsun" karşılığını verdi.

Balıkesir'den çok güzel bir başarı beklediklerini vurgulayan İslam, "Başbakanımızı cumhurbaşkanı olarak gördükten sonra büyük uyum içinde bütün çalışmalarımıza katlanarak, güçlenerek devam edeceğiz. Yeter ki, siz arkamızda durun. Türkiye bir daha içine kapanmayacak, başını önüne eğmeyecek, Filistin cayır cayır yanarken 'bana ne' demeyecek. Türkiye bütün mazlumların sesi olacak, nerede kendisine ihtiyaç duyulan insan varsa orada olacak" diye konuştu.

İslam, "Kanlı bir ramazan geçirdik ama inşallah bayramımız barış içinde olur. Bütün dünyaya, bütün mazlum halklara, Türkiye'ye, İslam alemine hayırlı, barış, refah ve mutluluk içinde Ramazan Bayramı diliyorum. Türkiye, başta Filistin olmak üzere dünyanın bütün mazlumların yanında durmaya devam edecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, konuşmasının ardından Bakan İslam'a çini ibrik hediye etti.

Programa, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!