AK Parti ve CHP'de ana konu Gazze

AK Parti'nin CHP'yi ziyaretinde başta Gazze olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler konuşuldu.

AK Parti ve CHP'de ana konu Gazze
AK Parti ve CHP'de ana konu Gazze
GİRİŞ 29.07.2014 11:07 GÜNCELLEME 29.07.2014 11:22

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "Ne yazık ki bu bayram buruk bir bayram. Ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı, hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alındığı; çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden insanların katledildiği acı günler yaşıyoruz" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, Gençlik Kolları MKYK üyesi Ahmet Sarıduman, Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Fatma Berber Aydın'dan oluşan heyet, CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu.

AK Parti heyetini, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Ankara Milletvekili Levent Gök ve Parti Meclisi üyesi Faruk Demir karşıladı.

Karşılıklı bayram tebriğinin ardından konuşan Erdoğdu, Gazze'de yaşananlar nedeniyle buruk bir bayram geçirdiklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu bir dönemden geçildiğini vurgulayan Erdoğdu, şunları söyledi:

"Ne yazık ki bu bayram buruk bir bayram. Ortadoğu coğrafyasının kana bulandığı, hakkın, hukukun, adaletin ayaklar altına alındığı; çoluk, çocuk, genç, yaşlı demeden insanların katledildiği acı günler yaşıyoruz. Din adına cinayetlerin işlendiği günler yaşıyoruz. Onun için buruk bir bayram. Tek tesellimiz, ülkemizin bu ateş çemberinin, şimdilik diyebiliyorum, dışında tutulması. Çünkü Türkiye'yi bu çemberin içine çekmeye çalışacak olan çeşitli güç odaklarının olacağını biliyoruz ama biz şuna inanıyoruz ki cumhuriyetimizin temelleri sağlam atıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün laik, demokratik, hukuk devleti yüzyıl değil, daha birkaç bin yıl yaşayacak güçte ve kuvvettedir. Buruk bir bayram ama yine de geleceğe umutla bakmak dileğindeyiz. Bayramlar kardeşlik günleridir. Ben ülkemiz için huzur, barış, dayanışma, hukukun adaletin üstün olduğu bir gelecek diliyorum."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül de başta Filistin ve Gazze olmak üzere Irak ve Suriye'de yaşananlara değinerek, "Bu kan ve vahşet hem bölgeyi hem de bütün dünya barışını tehdit ediyor" dedi.

Gül, şöyle devam etti:

"Ama ülkemiz çok şükür sadece yüz yıl, iki yüz yıl değil, bin yıldır burada, hangi ırka, hangi mezhebe ait olursa olsun bin yıl kardeşçe, milli birlik ve beraberliğini sağlamış coğrafya. İnanıyorum ki daha binlerce yıl, kıyamete kadar bu birlik ve beraberliğini sürdürecektir. Zaten ülkemizi farklı kılan da bu kadirşinaslığa olan inancı. Gerçekten buruk bir bayramı yaşıyoruz. Umarız başta Filistin olmak üzere, dünyanın gözü önündeki bu vahşet sona erer. Bu bayramda temennimiz bu şekilde."

Musul'da rehin alınan konsolosluk çalışanlarını hatırlatan Levent Gök de IŞİD'e dikkati çekti.

Türkiye'nin çok dikkatli olması gereken günler yaşadığını savunan Gök, "Herkesin çok sorumlu olması gereken bir zaman diliminden geçiyoruz. IŞİD diye bir terörist çete, Ortadoğu'yu kana buluyor. Burada atılacak her adımın büyük önemi var. Suriye ve Irak'ta parçalanmalara gidecek gelişmeler var. Hepsi burnumuzun dibinde oluyor. IŞİD'in açacağı tehlikeyi bizler öngörüyoruz, umuyorum ki ülkemizi yöneten iktidar da bunun bilincindedir" diye konuştu.

"Irak'ta yaşanan hadiseler gerçekten Türkiye'nin yıllardır dile getirdiği, orada bir mezhep bağnazlığı içerisinde devletin yönetilemeyeceği hususundaki eleştirilerin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor" diyen Gül ise önceliklerinin oradaki vatandaşların sağ salim kurtarılması olduğunu söyledi.

Gül, "Bu hususta IŞİD'le ilgili hükümetimize ya da politikaya ilişkin yapılacak diğer sözlerin de temelsiz olduğunu ifade etmek lazım. Türkiye hangi gruba ait olursa olsun, illegal terör gruplarının hepsinin karşısında kalmıştır. Bu bir devlet politikasıdır. Hükümetin de yaptığı budur" dedi.

Ziyarette, Irak Türkmenler'in yaşadıkları da konuşuldu. Gül, başta hükümet olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşunun Türkmenler'e yardım ulaştırdığını anlattı. Her iki heyet, cumhurbaşkanı seçimlerinin ülkeye hayırlı olması temennisini de dile getirdi. AK Parti heyetindekilerin Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim logosunun bulunduğu rozet takmaları dikkati çekti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
Alçakça anlaşmayı duyurdu!