İhsanoğlu AK Partilililerden de oy bekliyor

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu AK Partili seçmenlerden de oy beklediğini söyleyerek, 12 partinin kendisini destekleyeceğini söyledi.

İhsanoğlu AK Partilililerden de oy bekliyor
İhsanoğlu AK Partilililerden de oy bekliyor
GİRİŞ 31.07.2014 20:54 GÜNCELLEME 31.07.2014 20:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ta Fidan Yazıoğlu Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu. İhsanoğlu, yaptığı konuşmada, Sivas'a geldiklerinde iki manzara görüp yaşadıklarını söyleyerek, “Bir köye gittik ayran içtik ve köylülerle beraber olduk. Mazotun pahalılığını, borçların yükünü, mahsulün az olduğunu, alımların başlamadığını öğrendik. Yüzde 70'i çiftçilikle geçinen Sivas'ta bu reva değildir. Türkiye'yi borç sarmış, insanlar artık orta direk olmaktan çıkmıştır. Hükümetin buna çare bulması lazım ben inşallah seçildiğim anda ilk başa alacağım konulardan birisi bu borç ve vergi meselesidir. Uzmanları, hükümeti, sivil toplum kuruluşlarını davet ederek buna bir çare bulmamız lazım. Aksi takdirde orta sınıf ortadan kaybolacaktır” dedi.

İhsanoğlu, şunları söyledi:

“Vesayet sistemi nedir? Askeri, bürokratik vesayeti kaldıracağız. Peki 12 senedir devleti kim idare ediyor? 7 senedir Çankaya'da Türk devletin Cumhurbaşkanı'nı kim seçti, hangi partiden? Böyle bir iddia olur mu? Cumhurbaşkanı başka bir partiden gelir, asker veya sivil olur. Anayasa Mahkemesi Başkanı olur. O zaman dersin ki, 'Bu vesayet sistemi.' Ama sizin adamınız partinizin kurucusu. Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem Başbakan'a o makamları işgal ettiği için saygı duyuyorum. Benim aile terbiyem bunu gerektirir. Vesayet nedir. Efendim 12 Eylül'ün getirdiği kanunlar. Onların hepsini kaldırıp, değiştirdiniz. YÖK, RTÜK kanunu, Seçim Kanunu ve Sendikalar Kanunu kaldı. O partiye oy verenlere saygılıyız ama siz o oyları kendi şahsi emelleriniz, şahsi propagandanız, kendi şahsi gücünüzü artırmak için kullanamazsınız. Kendi arzunuzla bunu yapamazsınız. Millet bunu kabul etmedi. Meclis de bunu kabul etmedi. Siz mevcut Anayasa'ya göre seçileceksiniz. Seçilecek kişi mevcut Anayasanın hükümlerine göre devleti idare edecek. Milletin adı yüzde 100 dür, 76 milyondur. Seçilen Cumhurbaşkanı 76 milyonun hepsinin temsilcisi olmalı. Hepsinin birlik ve beraberliğinin temsilcisi olmalı. Böyle olmadığı takdirde bu gemi su alır. Biz bu geminin su almasını hiç istemeyiz. Bu fırtınalı günlerde Türkiye'nin selametle rotasını çizmeli, biz istiyoruz ki Türkiye istikrar içerisinde büyüsün.”

“Şimdi garip garip insanlar ülkemizde cihad namazı kılıyorlar. Ne demek cihad, kime karşı cihad cihadın manasını bilmiyor bunlar” diyen İhsanoğlu şunları söyledi:
“Peygamber Efendimiz, müşrikleri def ettikten sonra sahabe kirama diyor ki 'Biz küçük cihaddan zafer çıktık diyor, şimdi asıl büyük cihada yönelmemiz lazım' diyor. Sahabe diyor ki 'Ey Allah'ın resulü büyük cihad nedir?' Diyor ki 'Büyük cihad, nefse karşı mücadeledir' diyor. Birçok ülkede bazı gruplar var. Terörist caniler, hep cihad adını kullanıyor. Bunların hepsi İslam'ın düşmanıdır. En büyük düşmanıdır bunlar. Biz maalesef bunlarla uğraşmayı bıraktık. Sabahtan akşama kadar Gazze diye dövünüyoruz. İyi de Gazze için ne yapıyoruz. Bunu bırakıp yardım edelim, ama bütün kapılar kapalı bize. 'Başkanlar telefona çıkmıyor' diyorlar. Türkiye bu noktaya çıkacak ülke mi? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı dost, müttefik bir ülkenin başkanı ile konuşmak istediğinde karşı taraf bundan kaçınıyorsa bunu düşünmek lazım. Türkiye'nin bunlardan kurtulması lazım Türkiye'nin Türkler ile Türkmenler ile meşgul olması lazım. Varsa yoksa İsrail'i kınıyoruz."

AK Partili seçmenlerden de oy beklediğini söyleyen İhsanoğlu, “10 Ağustos'taki seçimler parti seçimi değil, mebus seçimi, belediye seçimi değil. Burada bulunan herkes 30 Mart'ta istediği partiye oy vermiştir. Ben de öyle yaptım. Ama bu seçimde 3 tane aday bir sandalye var. Başka yok. Biz 12 partiden olduğu gibi AK Parti'den de bu desteği bekliyoruz. Onlar bizim kardeşimizdir. Siyasi tercihi öyle kullanmıştır, saygı duyarız. Kardeşlerimize sesleniyorum, siz partinizi de korumak istiyorsanız, ülkenin de öfkeli ellere düşmemesini istemiyorsanız. Siz devletin başında, serinkanlı, dünyanın tanıdığı sevdiği, saygı duyduğu, komşularının, batının tanıdığı bir adam o adam sizin gibi muhafazakar, milliyetçi, demokrat, dindar, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasası'ndaki niteliklerine sahip, milli birlik ve bütünlüğe sahip bir adam. Hem size hem bize yakın. Ama sizden yana bizim, bizden yana sizin aleyhinizde olmayacak bir adam. Gelin bunu seçiniz. Yine siz kendi partinizi de koruyun. Siz de partinin dağılmasını istemiyorsanız, bunu tercih edin. Ben bu yolun başında, teklif geldiği anda çok seçkin arkadaşlarıma danıştım. Ak Parti kurucuları arasında, çünkü bana da kuruculuk teklifi gelmişti teşekkür ettim. Gündelik siyasette olmak istemedim. Ak Parti'nin kurucuları bana 'Lütfen kabul ediniz, memleketin size sizin tecrübenize, sizin gibi sakin bir insana ihtiyacı var. Türkiye'yi rahatlatacak, gerginliği giderecek ve herkesi kucaklayacak insana ihtiyaç var lütfen kabul edin' dediler ve ben böyle yola çıktım, kabul ettim. Ben bize oy verecekler arasında AK Partili kardeşlerimiz olduğuna da inanıyorum." ifadelerini kullandı.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Akpartide deli varsa onlar verir ! attan inip ............ biner !. belkide deli vardır ?
    Cevapla
  • birsev birsev 9 yıl önce Şikayet Et
    CHP MHP ye birileri seni kabul ettirebilir. ama Bizde sana oy yok.. Seçimden sonra sana bir oy oy oy oylum oylum türküsü göndereceğiz.
    Cevapla
  • Vitamin Eczanesi Beykoz 9 yıl önce Şikayet Et
    çok komik. ak partiler de hemen oy verir :) istiklal marşını bilmeyene oy yok bizde....
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 9 yıl önce Şikayet Et
    AÇ TAVUK KENDİNİ NEREDE SANIRMIŞ.. tabiki buğday ambarında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi