Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "milletin anasını belleyenlerin adayı" sözleri nedeniyle dava açıldı.

Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
Kılıçdaroğlu'na suç duyurusu
GİRİŞ 07.08.2014 17:11 GÜNCELLEME 07.08.2014 17:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "milletin anasını belleyenlerin adayı" sözleri nedeniyle yaklaşık 100 kişi tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Avukat Seyit Ali Yüzgeç, bir grupla Kayseri Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı seçiminin gergin bir ortamda devam ettiğini belirtti.

Seçim sürecinin kimseye hakaret edilmeden sürmesi gerektiğini dile getiren Yüzgeç, "Siyasetin doğası içinde gerginlik normal karşılanabilir. Ancak bu gerginliğin siyasi taraftarların kendileri dışında bir siyasi gruba destek veren herkesi içine alacak şekilde hakarete varması Türk siyasi tarihinde alışık olduğumuz bir şey değil" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'ı destekleyenlere hakaret ettiğini, bu nedenle yaklaşık 100 kişi CHP Genel Başkanı hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirten Yüzgeç, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, Sayın Başbakanımız için 'milletin anasını belleyenlerin adayı' tanımlamasında bulunmuştur. Dolayısıyla Başbakan Erdoğan'a destek verenler olarak suç duyurusunda bulunmamız gayet normal. Söz konusu dil ve üslup kendi tabanına 'tıpış tıpış oy vermeye gideceksiniz' diyen bir lider için ve bu tıpış tıpış oy vermeye gitmeyi kendisine sıkıntı olarak addetmeyen bir taban için normal karşılanabilir. Ancak Erdoğan'a oy verenler milletini, ümmetini ve dünyadaki mazlumları dikkate alan insanlardır. Onlar için 'milletin anasını belleyenler' ibaresinin kullanılması siyasi nezakete sığmamaktadır. Bu tabir bizim ve Türk halkının onuruna dokunmuştur. Manevi şahsiyetimizin korunması ve kurtarılması için yüce Türk yargısına başvurduk."

Yüzgeç, suç duyurusunun sonucuna göre tazminat davası açabileceklerini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • bilal şiahin 9 yıl önce Şikayet Et
    teklider60. tüm annelerin dava açması ve suç duyurusunda bulunması lazım
    Cevapla
  • Arif ŞİLFELER 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye tarihine bakın siz.... Geçmişiniz halka zulüm ve sefalet çektirmenizle dolu.Cumhuriyet tarihinde CeHePe nin Türkiye'ye bir tek çivi bile çaktığı görülmüş mü? Zamanında insanları vesika ile sayılı ekmek sırasına,bir kaşık bitkisel yağ sırasına sokan, insanların cebine herdaim elini sokan ve bu millete ve inancına sık sık hakaret eden CeHePe değil midir asıl milletin anasını belleyen? Bu hakaretinizden dolayı hakkımızı helal etmeyeceğiz. Allah'ın kahrı üzerinize olsun...
    Cevapla
  • Takunyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğan. Benimde CB adayımdır. Bu yüzden söylemlerinden dolayı Kemal Kılıçdaroğlundan bende şikayetçiyim. Bende suç duyursunda bulunmak istiyorum.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe