'Çatı aday' partilerin CHP-MHP isyanı

Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen siyasi partilerin yöneticileri, seçim sonucunu değerlendirdi.

'Çatı aday' partilerin CHP-MHP isyanı
'Çatı aday' partilerin CHP-MHP isyanı
GİRİŞ 13.08.2014 17:52 GÜNCELLEME 13.08.2014 17:52
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, "çatı aday" önerisinin ortaya çıkmasının ardından sürecin sağlıklı yürümesi için çabaladıklarını belirterek, "Suçu millete, oy kullanmayanlara atarak netice alabilme imkanımız yoktur. O kitleleri her ne saikle olursa olsun sandığa taşımayı başarabilmemiz gerekirdi" görüşünü dile getirdi.

"Sonucu CHP seçmeninin ekabirliğine bağlıyorum"

LDP Genel Başkanı Cem Toker, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleme kararını oy birliğiyle değil, oy çokluğuyla aldıklarını bu nedenle seçmenleri serbest bıraktıklarını belirtti.

"Cumhurbaşkanı seçiminin sonucu, muhalefet için bir fiyaskodur" değerlendirmesinde bulunan Toker, "Erdoğan gibi son derece tecrübeli, kitlelere hitap edebilen bir adayın karşısına televizyonda zar zor dinlenen, duyulan, mesajları pek net olmayan bir aday çıkardılar. İhsanoğlu, Erdoğan'ı savunmada bırakması gerekirken devamlı savunmada kaldı" diye konuştu.

"Rehavetten kaynaklandı"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, İhsanoğlu'nun beklenenin altında oy almasının "rehavetten kaynaklandığını" iddia etti. 

"Demek ki size inanmıyor vatandaş"

Hak ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Yiğit Zeki Öztürk, cumhurbaşkanı seçimi sürecinde İhsanoğlu'nun aday olarak görevini yaptığını ve halka gereken mesajları verdiğini belirterek "Bu sizin ayıbınız. Demek ki size inanmıyor vatandaş. Burada Ekmeleddin Bey kaybetmemiştir, CHP ve MHP kaybetmiştir. Çünkü seçmenine söz geçirememiştir. CHP ve MHP, adayı anlatamadı. Seçimin kaybedilmesinin tek nedeni CHP ile MHP'nin oylarına sahip çıkamayışıdır. Miting yapılmadı, halka ulaşılmadı" dedi.

"CHP içinde İhsanoğlu'nu içlerine sindirememiş bir grup var"

DYP Genel Başkanı Çetin Açıkgöz, cumhurbaşkanı seçimi için MHP ve CHP'nin bir aday üzerinde birleşmiş olmasının, Türkiye'de bir uzlaşma kültürünün başlangıcı olduğunu söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Hüseyin UĞURLU 9 yıl önce Şikayet Et
    suç kendini karşıya vermiş kimsenin yanına gitmiyor. yiyin bir birinizi
    Cevapla
  • ATAMAN 9 yıl önce Şikayet Et
    HAYAL Dİ HAYAL OLDU. Bu seçimde başarılı olmanız bir hayal idi.Sonunda da hayal oldu.Gerçekleri görün artık-Güneş balçıkla sıvanmaz.İnsan beyni öğrenme kabiliyeti olan bir şeydir.Ama siz öğrenemiyorsunuz.Suç galiba sizde.
    Cevapla
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Velev ki kazansaydı. Ey minik particikler, Ekmeleddin kazansaydı siz kendinize ne kadar pay çıkaracaktınız, yoksa "hepsi sizin mi!.." olacaktı. Ekmeleddin'in size neyi düşerdi....
    Cevapla
  • Nizâmülmülk 9 yıl önce Şikayet Et
    seçmenlerine söz geçirememişler diyor!!. Bu nasıl bir zihniyet seçmenler koyun siz çoban veya seçmenler köle siz efendi misiniz, bu zihniyet neden topyekün kaybedenler kulübü olduğunuzun açık delilidir
    Cevapla
  • Yakup Ateş 9 yıl önce Şikayet Et
    Kırk çürük yumurta. Kırk çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz olmaz olabilemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi