Bulgaristanlı öğrenciler 3. kez Bursa'da

110 Bulgaristanlı öğrenci Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin desteğiyle Bursa'ya geldi.

Bulgaristanlı öğrenciler 3. kez Bursa'da
Bulgaristanlı öğrenciler 3. kez Bursa'da
GİRİŞ 20.08.2014 14:25 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:25


AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün öncülüğünde 110 Bulgaristanlı öğrenci Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin desteğiyle Bursa'da kültürel eğitim programına katılıyor.

Osmanlı'dan günümüze milli ve kültürel değerlerimizin Balkanlardaki temsilcileri, bu medeniyetin doğduğu yerlerde bulunmanın heyecanını yaşıyor.

Projeye öncülük eden Türkiye - Bulgaristan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk "Soğuk savaş yıllarının sona ermesiyle Türkiye ile Balkanlar arasındaki sette ortadan kalktı. Türkiye olarak gönül birliğimiz olan soydaşlarımızla büyük bir kucaklaşma sürecine girdik. Yarım asırlık ayrılığı telafi için karşılıklı yoğun ziyaretlere başladık. Şu anda Balkanların hangi şehrine giderseniz gidin orada Türkiye'den ziyaretçilerle, öğrencilerle ve işadamlarıyla karşılaşırsınız. Bu çok gurur verici bir durum" dedi.

Zamanla edinilen tecrübeler ve görülen eksikliklerin böyle güzel bir projeyi hayata geçirme kararlılığını verdiğini dile getiren Öztürk,

''Bu projeyle Bulgaristan’dan gelen misafirlerimizle beraber oluyoruz. 120 öğrencimiz 3 hafta boyunca Bursa’da kültürel eğitim alacaklar, spor yapacaklar, piknik düzenleyecekler ve tarihi güzelliklerimizi gezecekler. Bulgaristan’dan gelen bu kardeşlerimize 3 hafta içinde önemli bir eğitim vermiş olacağız. Bulgaristan'da eğitim çağında olan soydaşlarımızın ülkemiz ile sosyal ve kültürel bağlarını geliştirilmesi için 'Biz kardeşiz' sloganıyla yola çıktık. Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin desteğiyle kardeşlerimizi anayurdumuzda ağırlıyoruz. Projenin bu noktaya gelmesinden ve gördüğümüz sonuçlardan dolayı çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Projenin üçüncü yılında olduğunu ve önümüzdeki senelerde öğrenci sayısının artırılarak başka şehirlerde de yapmak istediklerini belirten Öztürk, programda emeği geçen başta Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği olmak üzere tüm kişi ve kurumlara teşekkür etti.
 

Balkanlar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sabahattin Kurtulmuşlar ise ‘Ben de Bulgaristan’da doğdum. Bu çalışmanın Bulgaristan’dan gelen genç kardeşlerimizin kültür gelişimlerine önemli katkıda bulunmaktadır. Çalışmaya 3 yıldır öncülük eden Bursa Milletvekili Sayın Mustafa Öztürk’e katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Dernek olarak Balkanlardaki çalışmalarımıza devam edeceğiz.’ şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı