AK Parti yeni genel başkanı Davutoğlu seçildi

AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde bin 382 delegenin oyunu alarak AK Parti Genel Başkanı seçildi.

AK Parti yeni genel başkanı Davutoğlu seçildi
AK Parti yeni genel başkanı Davutoğlu seçildi
GİRİŞ 27.08.2014 18:29 GÜNCELLEME 27.08.2014 18:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

AK Parti'nin, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ve tek gündemle toplanan 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık için yapılan seçim tamamlandı. 

Kongre Divan Başkanı Haluk İpek, oy sayım işleminin tamamlandığını belirterek, ilçe seçim kurulu hakimine seri bir şekilde seçimleri sonuçlandırdığı için teşekkür etti. 

Seçimde bin 388 oy kullanıldığını, oyların bin 382'sinin geçerli, 6'sının geçersiz sayıldığını bildiren İpek, seçim sonucunu "Bu sonuçlara göre Dışişleri Bakanı ve Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu, toplam bin 382 oy alarak AK Parti Genel Başkanı seçilmiştir" sözleriyle duyurdu.

Sonucun, Davutoğlu'na, partiye ve millete hayırlı olmasını dileyen İpek, başarı diledi. 

Sonucun açıklanmasının ardından Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, platformdan delegelere ve partililere çiçek atarak, salondakileri selamladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • osman bereket 9 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun.. Ak Parti genel başkanlığına seçilen sayın Ahmet Davutoğluna , ailesine , ak partiye ve tüm insanlığa hayırlı görevler yapmasını yüce Allah'tan dilerim. Yakıştı. Bu uyumun sonsuza dek sürmesi için de dua edeceğim.
    Cevapla
  • burhan han 9 yıl önce Şikayet Et
    biri cevap versin. bugünkü akp kogresinde BİNALİ YILDIRIMı gören varmıydı? ben göremedim ,acaba oralardamıydı? yoksa benmi göremedim? nerde bu adam, halen küsmü? illa başbakanmı olacak? önce doğup büyüdüğü ve devletin imkanlarını sağnak sağnak yağdırdığı 3000 nüfuslu refahiye ilçesini nasıl mhp ye kaptırdığının hesabını versi oraya belediye başkanı olsun sonra bakarız durumuna.
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    akp li arkadaşlar. AKP'ye destek vermenin ötesine geçip "AKP'ci" olan arkadaşlara bir iki hatırlatma yapayım istedim. 1. Her şeyden önce bu oluşum nihayetinde bir siyasi partidir ve her siyasi parti gibi bir ömrü vardır. Adına dava dediğiniz şey siyasi ikbal temini ise elinizi çabuk tutun. Yok eğer davanız kutsal değerlerinizi hakim kılmak ise onu da siyasetin kirine bulaştırmayın. 2. İslami değerleri rövanşist duygu ve tavırlarla gündeminize almayın. Örneğin, başörtülü adayları "İslam'ın zaferi" gibi algılamayın ve böyle de takdim etmeyin. Bu kişilerle ilgili ilerleyen zamanlarda ortaya atılacak aşk ve yolsuzluk dedikoduları İslam'ı ve Müslümanları ilzam etmesin. 3. Başörtülü olarak oy talep eden adayların derdinin diğerlerinden farkı olmadığını yani siyasi ikbal hesabı yapıldığını unutmayın. Bu nedenle mesela onlara oy vermeyi büyük sevap, oy vermemeyi büyük günah olarak görmeyin ve tercihlerinizi "siyasi liyakat" esasına göre yapın "dini" argümanlarla değil. 4. Abdullah Gül ile Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • olcay çelik 9 yıl önce Şikayet Et
    akp. Akp ile beraber bir zamanlar evrensel düşündüğünü düşündüğüm insanlarin pek çoğu "dergah muridi" gibi savunmaci ve saldirgan olmaya başladılar. Onlara göre akp nin dışında duranlar hain, cahil, abtal. Demekki bu proje gerçekten tıkır tıkır işliyor. Siyasal islamin bir merkezden yönetilmesi sanırım kacinilmaz olacak... teslimiyetci islam ici bosaltilmis hristiyanlik gibidir
    Cevapla
  • cesur abi 9 yıl önce Şikayet Et
    temiz kalpli başbakan. Türk milletine ve İslam alemine hayırlı olsun, durmak yok, hayalleri gerçek etmmeye devam, inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!