Davutoğlu: Kılıçdaroğlu önce kendini sorgulasın

Başbakan Ahmet Davutoğlu KKTC ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 16.09.2014 06:15 GÜNCELLEME 16.09.2014 12:04
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu KKTC ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine cevap veren Davutoğlu bizim kaybedecek zamanımız yok. Kılıçdaroğlu kendini muhatap almayan delegelerine baksın" dedi.

İşte Davutoğlu'nun o açıklamaları:

Kıbrıs'taki kriz Rum kesimi tarafından kaynaklanıyor. Sayın Eroğlu'ndan son dönemdeki ilişkileri ele alacağız.

Kıbrıs'a verdiğimiz desteği bir kez daha göstermek için orada olacağız. 12 yılda Kıbrıs çok büyük aşama kaydetti. Su projesiyle Kıbırs'a büyük bir olanak sağlanacak.

Kıbrıs tüm engellemelere rağmen demokrasiyi kurmuş bir ülkedir.

Tüm siyasi liderlerle görüşeceğiz.

SORU ve CEVAP

Bedelli askerlik ne olacak?

Gerekli kesimlerden brifingler alacağım. Buna göre bir değerlendirme yapacağız.

Sayın Cumhurbaşkann kredilendirme kuruluşları ve Bank Asya konusunda açıklamaları vardı. Siz neler söylemek isterseniz?

KREDİ KURULUŞLARI OBJEKTİF DEĞİL

Sayın Cumhurbaşkanımızın Fitch ve Moody's gibi kuruluşların görevi objektif olmalı. İç ve dış piyasada kime sorarsanız sorun bu kuruluşların Türkiye için objektif karar almadığı ortaya çıkmıştır. Türkiye iki büyük seçimi güvenle atlattı. Hal böyleyken bu kuruluşlar bunları hiç görmüyorlar. Ufak bir gerginlik de ise hemen tam tersi iş yapıyorlar.

GÖREV BDDK'NINDIR

Türkiye bir hukuk devletidir. Bankalarlar ilgili çıkan Bank Asya dahil tüm bankalar bu işleyişin dışında hareket ediyorsa görev BDDK'nındır. Kurallar bellidir bunun dışında hareket edilmemelidir.

KILIÇDAROĞLU ÖNCE KENDİNİ SORGULASIN

Sayın Kılıçdaroğlu'nun sizinle alakalı sözleri için neler söyleceksiniz?

Benim söylediklerim gayet açıktır. Benim ülkeyi yönetmeme Kılıçdaroğlu karar veremez. Buna AK Parti kongresi karar verir. Kılıçdaroğlu önce şunu sorgulasın kendini aday gösteren 200 delegenin kendisini neden muhatap almadığını sorgulasın.

BİZİM KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

Büyük Türkiye yürüyüşünde elini uzatırsa elimizi uzatırız. Bizim tavrımız pozitiftir. Bu kutlu yürüyüşte önümüze engel çıkartırsa da o engeli alır kenara koyarız. Biz kongre partisi değiliz. Sayın Kılıçdaroğlu olumlu katkı yapmak isterse bunu değerlendiririz. Başka türlü bir tavrı olursa da gölge etme başka ihsan istemez der yolumuza devam ederiz. Bizim kaybedecek zamanımız yok.

YORUMLAR 1
  • ferhad dag 9 yıl önce Şikayet Et
    Şuna bak hele şuna bak. Gosgoca Gılıçdaroğlu'nu hiç kaale almıyor bile. Şimdi Gılıçdaroğlu bir eser bir eser, hükümeti düşürür. Lütfen dikkatli olalım sayın Başbakan'ım. Çünkü bu demokratlığı kendinden menkul çok sayın ana muhalefet Padişahımızın yeryüzünün her yerinde adamı var ha. Uyarırım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı