Meclis'i Cumhurbaşkanı Erdoğan açıyor

Yeni yasama yılı bugün başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son yemin için geldiği Genel Kurul’da bugün açılış konuşmasını yapacak.

Meclis'i Cumhurbaşkanı Erdoğan açıyor
Meclis'i Cumhurbaşkanı Erdoğan açıyor
GİRİŞ 01.10.2014 07:32 GÜNCELLEME 01.10.2014 07:35

Meclis, yeni yasama yılına bugün düzenlenecek törenlerle başlayacak. Önce TBMM Atatürk Anıtı önünde birtören düzenlenecek ardından 15.00’te Genel Kurul toplanacak. Oturumu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek yönetecek. Çiçek’in kısa sunuşunun ardından, 28 Ağustos’ta Genel Kurul’da “Cumhurbaşkanlığı yemini” eden Erdoğan kürsüye gelerek, bu kez yeni yasama yılının açılış konuşmasını yapacak.

 İlk kez halkın oylarıyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olarak mesajlarını verecek Erdoğan’ın, özellikle siyasi partilere yeni Anayasa çağrısı yapacağı belirtiliyor.

ÇÖZÜM SÜRECİ VURGUSU

Erdoğan’ın konuşmasında, özellikle Irak ve Suriye sınırında meydana gelen gelişmelere ve 1.5 milyonu aşan Suriyeli akınına da değinmesi bekleniyor. Ayrıca, AK Parti hükümetleri süresince ilerlemesinde başrol oynadığı çözüm süreci konusundaki düşüncelerini de bu kez yeni yasama yılı açılışında ifade etmesi öngörülüyor. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerinin liderleri, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel ve kuvvet komutanları ile diplomatik misyonların  temsilcilerinin de katılımı bekleniyor. 

ÇANKAYA’YA TAŞINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıldır oturduğu Keçiören Subayevleri’ndeki evinden taşındı. Erdoğan ve Emine Hanım’ın New York ziyaretinde olduğu sırada eşyaları  Abdullah Gül’ün boşalttığı Çankaya’daki Dışişleri Konutu’na taşındı. Konut, Başbakanlık’a yürüme mesafesinde. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!