Zeybekçi: Ben Mehmet'in anasına ne derim

Ekonomi Bakanı Zeybekçi, Türkiye'nin Kobani'ye karadan girmesine karşı olduğunu belirtirken Türkiye'ye harekat çağrısı yapanlara seslendi.

Zeybekçi: Ben Mehmet'in anasına ne derim
Zeybekçi: Ben Mehmet'in anasına ne derim
GİRİŞ 16.10.2014 20:59 GÜNCELLEME 16.10.2014 20:59

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 'Türkiye karadan girsinmiş.' Sen niye girmiyorsun? Senin vatandaşın, senin askerinin kıymeti var da, onlar eğer başına bir şey gelirse kıymetli de, ben Mehmet’in anasına ne diyeceğim?' Allah vermesin, ben orada şehit verdiğim zaman, bunu nasıl anlatacağım.” dedi. Zeybekci, Türkiye’de asla kriz çıkmayacağını savunarak, siyasi istikrar ile ilgili de hiçbir olumsuz gelişmenin önümüzdeki yakın gelecekte yaşanmayacağını vurguladı.

‘TÜRKİYE KARADAN GİRSİNMİŞ, SEN NİYE GİRMİYORSUN?’

Türkiye’nin dünyaya başka şekilde angaje edilmeye çalışıldığını öne süren Zeybekci “Neymiş açaymışız sınırları, dağ başı mı burası? Türkiye Cumhuriyeti devleti var burada, burada sınırlar var. O sınır dediğin şey, bahçe çiti değil ki. Açıverince herkes o tarafa gitsin, diye. Neymiş ‘Türkiye karadan girsinmiş’, Sen niye girmiyorsun? Senin vatandaşın, senin askerinin kıymeti var da, onlar eğer başına bir şey gelirse kıymetli de ben Mehmet’in anasına ne diyeceğim? Allah vermesin, ben bir orada şehit verdiğim zaman bunu nasıl anlatacağım. Bizim ki daha mı az kıymetli? Peki, sonrası ne olacak? Onu söyle bana? Oradaki benim Türkmen kardeşlerim ne olacak? Oradaki Araplar ne olacak? Oradaki Kürtler ne olacak? Herkes ne olacak? Sonraki plan ne, onu söyle bana? Onu konuşalım, gel. Yok sen hele bir gir. Türkiye artık, birilerinin yönettiği bir ülke değil.” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE ÖYLE SIRTINI SIVAZLADIĞINIZ ZAMAN BİR YERLERE GİDEN GELEN BİR ÜLKE DEĞİL’

Türkiye'nin artık 5 milyar dolarlık dış ticaret hacmi olan bir ülke olmadığını belirten Zeybekci şöyle konuştu: “Türkiye öyle sırtını sıvazladığınız zaman bir yerlere giden, gelen bir ülke değil. Türkiye devasa bir ülke, artık, Türkiye hareket ederken birileri 'ne der' diye hareket etmiyor artık. Türkiye birileri hareket ederken Türkiye ne der? Diye bakılan bir ülke haline geldi, hamdolsun. Değerli arkadaşlar, Türkiye’de asla ve asla kriz çıkmayacak, bundan emin olun. Ekonomik, istikrar asla bozulmayacak. Türkiye’de siyasi istikrar ile ilgili de hiçbir olumsuz gelişme önümüzdeki yakın gelecekte asla ve asla olmayacak. Türkiye’de her şey yolunda ve istikametine doğru gidecek, etrafımızdaki bütün bu olumsuzluklar, Rusya’daki olumsuzluklar, Irak’taki ve Suriye’deki olumsuzluklar bittiği andan itibaren, burada Türkiye için çok büyük fırsatların doğduğunu göreceksiniz. Bu coğrafyalardaki ana şemsiye Türkiye’dir, toparlayıcı şemsiye Türkiye’dir. Türkiye olmaksızın bu coğrafyada hiçbir şeyin olmayacağını, hiçbir varlığın olmayacağını dünya öğrendi.”

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı