HDP'den süreçle ilgili önemli açıklamalar

İmralı heyeti ile hükümet arasındaki görüşme Başbakanlık'taki gerçekleşti. Kritik görüşme sonrası HDP'liler açıklamada bulundu.

GİRİŞ 17.11.2014 14:06 GÜNCELLEME 17.11.2014 15:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakanlık binasında Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'la çözüm sürecini konuşan HDP'li İdris Baluken, Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan görüşmenin ardından bir açıklamada bulundu. 

Diyalog kanallarının açık olması konusunda görüş birliğine vardık. Müzakere sürecinin hızlandırılması açısından da gerek kullanılan dil ve ortaya konuşan politikalar açısından daha yapıcı bir şekilde devam edilmesini konusunda önemli tespitler yapıldı.
Bazı pratik konuşları daha detaylı şekilde ele alma şansımız olacak. Görüşmelerin ardından İmralı’ adasına heyetimizin gitmesiyle ilgili bazı beklentileri yine paylaştık. Onlar da gerek görüşmenin çerçevesi ve İmralı ziyareti ile ilgili kendi değerlendirmelerini yapacaklarını bize ifade ettiler.

SORU&CEVAP

İMRALI ZİYARETİ BU HAFTA SONU MU? HDP’NİN YENİ MAHKUMLARIN GİTMESİ TALEBİ

Gidiş takvimiyle ilgili net bir tarih veremiyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor. Hükümetle yapılan görüşmelerde kendisi açısından muhtemelen bazı değerlendirmeler yapacaktır. Görüşme takvimi bittikten sonra İmralı’ya gidişte bir sıkıntı yok. Diğer konularla ilgili bir sorun görünmüyor. Heyetimizin genişleyerek İmralı’ya gitmesi ve orada toplantıları gerçekleştirerek kamuoyunu bilgilendirmesi önünde herhangi bir engel yok.

DAHA GENİŞ BİR HEYETLE Mİ GİDİLECEK?

Bütün bunları konuşuyoruz. Heyetimizin genişlemesi ile ilgili hükümet kanadında bize ifade edilen herhangi bir çekince yoktur. Önümüzdeki günlerde detaylar netleşirse sizinle paylaşırız.

PRATİK KONULARI AÇABİLİR MİSİNİZ?

Sürecin ilerlemesi, süreçle ilgili nitelikleri görüşmelerin başlaması demektir.

HÜKÜMETİN İZLEME KOMİTESİ TEKLİFİ

İzleme heyetiyle ilgili fikir alışverişimiz oldu. Aramızda herhangi bir çelişki yok bu konuda. Bir izleme heyetinin görev almasını çok olumlu buluyoruz. Türkiye’de de çok değerli insanlarımız var.

‘ÖCALAN SİLAH BIRAKIN ÇAĞRISI YAPACAK’ İDDİASI

Süreç le görüşülen konu başlıklarından biridir. Ama olayı salt o başlık üzerinde değerlendirmek doğru olmaz. Hepimizin çabası gerekli müzakere koşullarına bir an önce girilmesidir. Süreç müzakere aşamasında hızlanırsa bütün konu başlıkları değerlendirilir.

GENİŞLEYECEK HEYETTE İSİMLER KONUŞULDU MU?

İsimler konusunda bir şey ifade etmiyoruz.

ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSU BİR BAŞLIK MI?

Şu anda yaptığımız görüşmede tıkanan diyalog kanallarını açma konusunu değerlendirdik. Yeri ve zamanı gelince mevcut konularda sizleri bilgilendireceğiz. Bugünkü görüşme müzakere sürecini hızlandırmaktı.

YORUMLAR 5
  • MUHAMMET ALİ 9 yıl önce Şikayet Et
    genel af istiyoruz, arkadaşlar,ben dedesi bu vatan için şehit olmuş bir vatanseverim, aptullah öcalana sekreter,yani sekreterya verilmesindense, apoyu,bir,genel,af ile serbest bırakmak türkiye için daha hayırlı,onurlu,ve, şerefli,olacaktır, o,zaman türkiye yönünü daha iyi bulacaktır. apoya,sekreterlik,masası,kurmak, ceza evlerindeki binlerce suçsuz,yere ceza yatan,insanlara ve şehitlerimize,hakarettir. genelaf istiyoruz.
    Cevapla
  • önder 9 yıl önce Şikayet Et
    yazıkkkkkk çok yazıkkkkkkk
    Cevapla
  • serhan 9 yıl önce Şikayet Et
    çok yüz verdiniz.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    kıvırmanıza gerek yokr..hükümetin(devletin) dediğine gelmekten başka çareniz yoktu,zarf attınız amam yemedi..Şimdi heyetide değiştirişiniz,kafanızıda.. gerçektewn süreçte samimi olmanız gerek,net olmanız gerek..hükümetin samimi ve net olduğu ortada..zannetmeyinki yakıp yıkarak koskoca devlete baskı oluşturacağız ve devletin size tanıdığı haklar,sadece bu ülkenin vatandaşilarına tanınması gereken haklardır,şimdiye kadar verilmemiş,verilmesi gerekne haklar..onun için kendinizi dev aynasında görnmeyin..devlet sadece verilmesi gerektiği için veriyor,korktuğundan değil..bunuda gördünüz..inş. bundan sonra akıllı olursunuz..
    Cevapla
  • kuruoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    her koyun yediği taşın acısınıbilir inşallah bu iş hayırlısılan biterde doğuda batıda güeyde kuzeyde rahatlar bunun işareti 1920 detemelleri atılan cumhuriyetin kuruluşunu tamamanması anlamına gelir yeniden Osmanlı ruhu yeşerir ve ortadoğunun lideri oluruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Fuat Oktay duyurdu: 5 Türk devletinden ortak karar! En üst düzeye çıkartılıyor