Numan Kurtulmuş’tan Başkanlık açıklaması

Numan Kurtulmuş, siyasi reformları önemle ele alacakları vaadinde bulundu

Numan Kurtulmuş’tan Başkanlık açıklaması
Numan Kurtulmuş’tan Başkanlık açıklaması
GİRİŞ 06.12.2014 17:21 GÜNCELLEME 06.12.2014 17:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “İnşaallah 2015 seçimlerinden sonra Başkanlık sistemi esaslı yeni bir Anayasa başta olmak üzere Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası, Meclis İç Tüzüğü’nün değişimi olmak üzere demokratik adımlar atılacak” dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu’na Kurtulmuş, Türkiye’nin 2002’den bu yana her alanda önemli başarılar elde ettiğini anlattı. Bu başarıları siyasi ve ekonomik reformlara bağladı. Kurtulmuş, şunları kaydetti:

“Türkiye’de ‘evvela ekonomik reformları yapalım sonra siyaseten demokratikleşiriz‘ gibi bir seçenek yoktu, olmayacak. 12 senede demokraside belli seviyeye gelindi. Ekonomide makro dengeler oturdu. Gelecek 9 senede de yani 2023’e kadar da önemli olan bu reformların kalıcı olması, sistematik olması ve tamamlanmasıdır. Kuşku yok, demokrasi ve ekonomi alanında önemli adımların 2023’e kadar, hatta 2023’ten evvel atılması Türkiye’nin ilerlemesi adına önemlidir.”

Kurtulmuş, ekonominin siyasi ve sosyal yapı ile yakından irtibatlı olduğunu vurguladı ve “Bireye ayrımcılık ya da ayrıcalık yapılmadığı, bireyin kendini devletin maliki olarak gördüğü bir Türkiye olmalı. Onun için güçlü demokrasi, güçlü toplumsal yapı ve güçlü ekonomi olmalı. “ ifadelerini kullandı.

Ekonomiye de odaklanacaklarını, istihdamı, üretimi ve ihracatı esas alacaklarını belirten Başbakan Yardımcısı, “Geldiğimiz yer büyük bir başarı olmakla birlikte bu başarının devamı aynı bir bisikletin pedalına süratle basılması gibi derhal reformları hayata geçirmeye bağlıdır. Umuyorum demokratikleşme ve ekonomide seviye ya da faz evrimini kısa sürede tamamlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Ekonomide Türkiye’nin daha bağımsız hale geldiğine işaret eden Kurtulmuş, sözlerini şöyle tamamladı: “Ne mutlu ortaya konulan başarı ile Türkiye ekonomisi New York’tan, Londra’dan esen rüzgarlar ile, oralardan verilen kararlar ile yönetilmekten çıktı. Türkiye ekonomisi New York ve Londra’nın rüzgârların değil yanı sıra bundan böyle tek Ankara’dan yönetilecek bir ekonomi de değildir. Bundan böyle ekonomi Anadolu’yu, Türkiye topraklarının, yakın medeniyet bölgesini ardına almaktadır, böyle bir seviyeye gelmektedir. Umuyorum her yerde fabrikaların etkin olduğu, markaların dünyada rekabet ettiği, orta direğe yani orta grupların üzerine oturtulmuş, alt grupların mal alım gücünü elde ettiği Türkiye 2023’ü beklemeden mümkün olacak.”

Sanayicilerin ilgi ile takip ettiği ASKON 9. Olağan Genel Kurulu’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuk oldu. 

YORUMLAR 1
  • mürşit 9 yıl önce Şikayet Et
    birilerini 2015 korkusu sarmış olmalı ki baraj konusu gündeme geldi.inşaallah milletimiz oynanan oyunlara kendine yakışan cevabı verir.hedef: yeni anayasa için tekbaşına anayasa yapabilecek meclis çoğunluğu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...