İki hafta sonra Çözüm Süreci görüşmesi

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP heyeti ile bugün görüşeceğini açıkladı.

İki hafta sonra Çözüm Süreci görüşmesi
İki hafta sonra Çözüm Süreci görüşmesi
GİRİŞ 28.02.2015 06:16 GÜNCELLEME 28.02.2015 06:17

Görüşme, Hükümet ve HDP arasında 2 haftalık aradan sonra Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleşecek.

Hükümet ile HDP arasında çözüm sürecinin gidişatıyla ilgili karşılıklı suçlamaların geldiği bir dönemde sürecin koordinatörü Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan yeni görüşme açıklaması geldi. Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yapan Akdoğan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) heyeti ile bugün Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde görüşeceklerini yazdı. 

Meclis'teki iç güvenlik paketi tartışmaları nedeniyle hükümet ile HDP arasında temasların kesildiği bir dönemde sürecin son somut gelişmesi, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Ceylan Bağrıyanık'ın üç gün önce Kandil'e gitmesi olmuştu.  
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Salı günü yaptığı açıklamada HDP'yi eleştirmiş ve "Top bir süredir HDP’nin sahasında. HDP 4 Şubat’tan beri top çeviriyor. Kandil’de topu patlatmaya çalışıyor" demişti. 

HDP Eşbaşkanı Demirtaş ise, PKK lideri Öcalan’ın çözüm için önerdiği ve üzerinde uzlaşma sağlanan 10 maddelik taslağı hükümetin değiştirmek istediğini söylemiş ve sürecin 'krizde' olduğu yorumunu yapmıştı.  

HDP ile Akdoğan arasındaki son görüşme 11 Şubat'ta gerçekleşmiş, görüşmede iç güvenlik paketi ve çözüm sürecinde müzakere aşamasına geçilmesi ele alınmıştı. 

Kaynak: Al Jazeera

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...