Efkan Ala: Bu anayasayı tanımıyorum

İçişleri Bakanı Ala hiçbir anayasal kurumun millet egemenliğini kullanma yetkisine sahip olmadığını, böyle bir yetkiyi tanımadığını söyledi.

Efkan Ala: Bu anayasayı tanımıyorum
Efkan Ala: Bu anayasayı tanımıyorum
GİRİŞ 03.03.2015 11:41 GÜNCELLEME 03.03.2015 11:41
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Anayasaya yemin ettiklerini söyleyen İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Bunun kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz” dedi.

MHP'nin İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında, kamu düzenini sağlamada görevlerini yürütemediği, PKK-KCK'nın faaliyetlerini engelleyemeyerek paralel devlet yapılanmasına zemin hazırladığı, rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasını akamete uğratma girişimlerinde bulunduğu iddiasıyla verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmedi.

'HİÇBİR ANAYASAL KURUM MİLLET EGEMENLİĞİ KULLANMA YETKİSİNE SAHİP DEĞİLDİR, TANIMIYORUM'

Mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu belirten ve hiçbir anayasal kurumun milletin egemenliğini kullanma yetkisine sahip olmadığını, böyle bir yetkiyi tanımadığını belirten Bakan Efkan Ala, "Anayasaya yemin ediyoruz, uyuyoruz. Bu anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz. Bu anayasa darbe anayasasıdır, kötü bir anayasadır, doğru dürüst bir anayasa değildir. Anayasada diyor ki, 'milletindir egemenlik, millet bu egemenliğini devletin anayasal kurumları eliyle kullanır.' Katılıyor musunuz buna Allah aşkına. Millet egemenliğini milletvekilleri eli ile kullanır, referandum yoluyla kullanır. Hiçbir anayasal kurum millet egemenliği kullanma yetkisine sahip değildir, tanımıyorum. Bu anayasa derhal değişmelidir. Milletin iradesini gasp etmiş, satır aralarına gizlemiştir, söküp çıkartıp millete teslim etmek bizim görevimizdir' dedi.

 

YORUMLAR 5
  • abdurrahman 9 yıl önce Şikayet Et
    Zaten hakli kutsal birsey degil yeminide olmaz
    Cevapla
  • adil 9 yıl önce Şikayet Et
    Hakli askeri anayasadan hayir gelmedei ama siz o yasayla oradsiniz.
    Cevapla
  • seni kim tanır yav 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu seçimler gelsin bu millette sizi tanımayacak muz Cumhuriyeti yaptınız memleketi ne demek ben anayasayı tanımıyorum beğenmiyorsan bu anayasayı o zaman %10 u kaldırın ne oldu
    Cevapla
  • erendb 9 yıl önce Şikayet Et
    ozaman tanımadığın şeylerin üzerine yemin etmeyeceksin
    Cevapla
  • berk 9 yıl önce Şikayet Et
    Yaptıklarınızdan belli tanımadığınız... İtirafa gerek yok...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması