Cemaat, TSK'nın en çok hangi birimine sızdı?

CHP'den milletvekili aday adayı olan Dursun Çiçek, TSK'daki cemaat örgütlenmesine dönük çarpıcı iddialarda bulundu.

GİRİŞ 04.03.2015 09:00 GÜNCELLEME 04.03.2015 09:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

"AK Parti ve Fethullah Gülen'i bitirme belgesi"nde ıslak imzası olduğu iddiasıyla tutuklanarak gündem olan emekli Albay Dursun Çiçek CNN Türk ekranlarında Mirgün Cabas'ın sorularını yanıtladı.

TSK'DA YÜZDE 10 ETKİLİLER

7 Haziran seçimleri için CHP'den milletvekili aday adayı olan Dursun Çiçek, TSK'daki cemaat örgütlenmesine dönük çarpıcı iddialarda bulundu. Cemaat için "kumpas örgütü" tanımını kullanan Çiçek, "bunları yöneten eğiten planlayan stratejik el okyanus ötesidir" dedi. Cemaatin TSK'ya sızmak için 35-40 yıldır çalıştığını savunan Çiçek, orduda yüzde 10 dolayında bir etkinlik sağladıklarını söyledi.

TSK'DAKİ TEKNİK SINIF KADROLARDA CEMAAT DAMGASI!

TSK'da etkin olmak için çok çalıştılar. 35-40 yıl çalıştılar ama yüzde 10 kadar etkili oldular. Baktılar ki etkin olmak için bir 35 yıl daha çalışmaları lazım. Bunu da göze alamadıkları için bu kumpas davaları ile TSK'yı hedef oldular. Cemaatin TSK'daki kodrolaşması yüzde 10 dolayındadır. Daha çok harbiyeden mezun olmayan teknik sınıflar. Hakim savcı, doktor, teknisyen ve idari kadrolar. Bu yüzde 10'luk orana da iktidarın desteği ile ulaştılar. Emniyet ve yargıyı aldılar ama sızarak, insan yerleştirerek TSK'yı alamayacaklarını bildikleri için bu operasyonları yaptılar.

YORUMLAR 25
  • Yorumcu 9 yıl önce Şikayet Et
    Referans gösterdiğiniz kişi, bu ülkede darbe yapmaya kalkışanlarla birlikteydi. Cemaati kötülemek için her türlü rezilliği yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamı hiç sevemedim gitti.Tipi bazı oluşmların içinde olduğunun sinyalini ister istemez veriyor gibi bit tip.
    Cevapla
  • yoksa 9 yıl önce Şikayet Et
    cemaat diye diye müslümanların o kurumdan bu kurumdan kökü mü kurutulmaya çalışılıyor yoksa? her gördüğüne bunu demek olabilir mi?
    Cevapla
  • veli veli 9 yıl önce Şikayet Et
    siz de cemaat kadar tsk mensubu yetiştirseyseniz..demedik mi hep çoluğum çocuğum askere gitmesin orda namaz kıldırmazlar, eşinin başını açarlar vs.vs.vs hangimiz elimizi taşın altına soktukda şimdi cemaati eleştiriyoruz..hemde akp düşmanlarının ağzıyla..
    Cevapla
  • asker 9 yıl önce Şikayet Et
    hava kuvvetleri ve jandarmada sonrada yargılanan komutanların yerine kimler geldiyse bir bakmak lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız