Meclis'te Mustafa Kemal’in askeri” tartışması

TBMM'de “Biz Mustafa Kemal’in askeriyiz demeyeceğiz” diyen HDP’li Adil Zozani’ye cevap MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’ndan geldi

Meclis'te Mustafa Kemal’in askeri” tartışması
Meclis'te Mustafa Kemal’in askeri” tartışması
GİRİŞ 04.03.2015 10:01 GÜNCELLEME 04.03.2015 10:02
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu’nda “Biz Mustafa Kemal’in askeriyiz demeyeceğiz” diyen HDP’li Adil Zozani’ye cevap MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu’ndan geldi. Halaçoğlu, “Herkes Mustafa Kemal’in askeri olamaz” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda devam eden İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde muhalefet milletvekillerinin iktidar milletvekilleri ile tartışmalarının yanı sıra muhalefet partileri ile milletvekilleri arasında da tartışma yaşanıyor. Söz alarak Genel Kurul kürsüsünde konuşan HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani, “Gezi’de şuna itiraz ettik, Gezi eylemlerinde ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ demedik, demeyeceğiz, bunu bilesiniz. Biz Gezi’de ‘Mustafa Kemal’in askeriyiz’ demedik, demeyeceğiz, bu kadar açık ve net. Ama Türkiye’nin geleceğini konuşuyoruz. Türkiye’nin geleceğini Mustafa Kemal’in askeri olmak üzerinden inşa edemezsiniz, bu kadar açık ve net” dedi. Bunun üzerine MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının cumhuriyeti kurduğunu hatırlatarak, “Herkes Mustafa Kemal’in askeri olamaz, bunu herkes kafasına soksun. PKK ile anlaşan, onlarla işbirliği yapan, onlara ses çıkartmayan, silahlı yürüyüş yapmasına rağmen onlara herhangi bir tasarrufta bulunmayan kişiler Mustafa Kemal’in askeri olamaz” diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • serhat 9 yıl önce Şikayet Et
    Kemal'in askerleri felan değiliz .Asla da olmayız
    Cevapla
  • Musa 9 yıl önce Şikayet Et
    Biz asker değiliz ki siviliz zaten.Meclis te sivil.Ne biçim tartışmalar bunlar?
    Cevapla
  • MEHMET 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede geçmiştede,şimdide,askerlerimiz birilerinin(Mustafa Kemalin yada İnönünün)askeri değiller,sadece ülkesinin,devletinin ve dolayısıyla Milletinin askerleridir.Böyle ucuz kelimelerle ayrımcılık yapmasınlar.Eğer öyle olacaksa ben Fatih Sultan Mehmed'in askeriyim derim, ondan büyük ondan şanlı ve Peygamber Efendimizin övgüyle bahsettiği başka asker varmıdır?O yüzden bırakalım bu lafları,ölmüş birinin askeri olsan ne olmasan ne,eğer öyleyse komutanın ölmüş-sende ölüsün.Bırakın ucuz siyaseti,mecliste MHP-HDP aynı kulvarda.Beraber düşünüp beraber hareket ediyorlar sonrada yalandan kavga edip biz onlardan ayrıyız diyorlar, peki neden iç güvenlik yasasına birlikte karşı çıkıyorlar?
    Cevapla
  • Necmettin 9 yıl önce Şikayet Et
    Herkes M.Kemalin askeri olamaz sözü dogrudur. O tiplerin kimler olduğuna bakılırsa zaten mesele anlaşılıyor. Gönül meselesi hiçkimse benim gönlüme ipotek koyamamaz kimi sevip sevmeyecegimi dayatamaz. Mesela bana trilyonlarca para teklif etseler o kelimeyi kullanmam her neise. ..
    Cevapla
  • AHMET ÇINAR 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Hallaçoğlu niye o mecliste hükümet yokmuydu da derdi yine szlere düştü, devletin temsilcileri neredeler acaba devletin kurucusunu tanımayanları devletin meclisinden güle güle diyemiyorlar ama saray temsilcisine laf söylendimi kıyamet kopuyor. millet ve milliyetle ilgili işler tabi mhp ye ait
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu