Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'ye gidin!

Erdoğan, "Artık Türkiye için yeni şeyler söylemek lazım. Hiç şüphesiz bu da sancılı olacak, sıkıntılı olacak. Artık ok yaydan çıktı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'ye gidin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanakkale'ye gidin!
GİRİŞ 21.03.2015 19:54 GÜNCELLEME 21.03.2015 20:37
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye'de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimilerinin 1876'dan, kimilerinin 1924'den, bazılarının 1946'dan başlattığı parlamenter sistem, 10 Ağustos'ta bir daha geri dönüşü olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek? Ya mevcut uygulamaya anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edilene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de bazı Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.  

"Bu, Türkiye'nin ve milletimizin bekası meselesidir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de kimsenin, işlerin 2014 öncesinde, özellikle de 2002 öncesinde yürüdüğü gibi yürümesini beklememesi gerektiğini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

"O dönem geride kaldı. Ne diyor Mevlana 'Dün dünde kaldı cancağızım, yarın için bir şeyler söylemek lazım'. Artık Türkiye için yeni şeyler söyleme zamanıdır. Her büyük değişim gibi bu da hiç şüphesiz sancılı olacak, sıkıntılı olacak. Şunu açık ve söyleyeyim, bir büyüğümün ifadesidir, 'Evlat her kutlu doğum sancılı olur' derdi.

Yıllardır sahip oldukları gücü, imkanı kaybetmek istemeyenler bu değişime sonuna kadar direnecekler. Muhalefet partilerinin direnişi bu yüzdendir. Hatta bir kısmı kendi geçmişlerini kendi savundukları ilkeleri reddetme pahasına bu direnişi sergiliyor. Aynı şekilde kurumlar buna direnecektir, aynı şekilde eski Türkiye'nin zaaflarından beslenerek varlıklarını sürdüren aydınlar, gazeteciler, iş adamları da buna direnecektir. Bir de bu süreci doğru okuyamadıkları için, meseleyi tam olarak kavrayamadıkları için değişime direnç gösterenler var. Onların zaman içinde doğruyu, gerçekleri görerek saflarını yeniden belirleyeceklerine inanıyorum.

Erdoğan: Artık ok yaydan çıktı

Bu dönemde önemli olan bizim bu değişimi sebepleri, sonuçları, getirileriyle milletimize doğru ve tam olarak anlatabilmemizdir. Yeni Türkiye'nin ne olduğunu, yeni anayasaya niçin ihtiyaç duyduğumuzu, başkanlık sisteminin ülkemize neler kazandıracağını sabırla, doğru argümanlar ve örneklerle milletimize izah etmeliyiz. Seçim süreci bunun için önemli bir fırsat. Artık ok yaydan çıktı, önemli olan hedefine ne derece isabetle varacağıdır. Bunun için hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu mesele günlük siyasetin malzemesi olacak kadar basit değildir. Bu, Türkiye'nin ve milletimizin bekası meselesidir. Ben damdan düştüm, dertliyim. Patinaj yapan bir Türkiye istemiyorum. Bizim çok daha hızlı, sıçrayarak, çok daha ileri gitmemiz ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmamız lazım. Onun için de kaybedecek vaktimiz yok."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: 

-Her büyük değişim gibi bu da sancılı olacak. Ok yaydan çıktı artık. 

-Gezi olaylarında dünya üzerimize geldi. Ey Batı Hamburg'da yapılanlar neydi? Bizim polisimiz çoğu yerde dayak yemiştir. 

-17-25 Aralık darbe girişi başarıya ulaşamadı. Ama bize zaman kaybettirdi.6-8 Ekim olaylarında halkı sokaşa çağıran kimdi? İç güvenlik paketine isyan ettiler, insanlığı katledecek oyuncukları ellerinden alınıyordu onun için. 

-En küçük ekonomik dalgalanmayı dahi krize çevirme gayretlerine fırsat vermeyeceğiz. 

-Gelin milletimizi darbe ürünü anayasadan kurtaralım. Yeni Anayasayı da başkanlık sistemini de mümkün olan en geniş katılımla yapalım diyoruz. 

-Cumhurbaşkanı siyasetin dışında olabilir mi? Bunlar kendilerine göre konu mankeni arıyorum. Ben konu mankeni değilim.

ERDOĞAN'DAN AİLELERE: ÇOCUKLARINIZI ALIN ÇANAKKALE'YE GİDİN

-Son derece tarihi günleri idrak ediyoruz. 24 Nisan'da Çanakkale'de çok güçlü barış ve dostluk mesajı vereceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimiz Çanakkale'ye gidip Çanakkale ruhunu yerinde yaşamalı...  Çocuklarınızı hafta sonu alarak Çanakkale'ye gidin. Çanakkele ruhunu çok iyi anlatmalıyız. 

"Kırım Tatar Türkleri şu anda zulüm, eza cefa içerisinde"

Ukrayna'ya dün yaptığı ziyareti anımsatan Erdoğan, ülkenin yaklaşık yüzde 7-10'luk bölümünün işgal altında olduğu bilgisinin kendisine aktarıldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Minsk Süreci'ne işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bir hafta önce Sayın Putin ile görüştüm, o 'Ukrayna, Minsk Sürecine uysun' diyor. Sayın Poroşenko ile görüştüğümde, o da 'Sayın Putin, Minsk Sürecine uysun' diyor. Herkes topu şu anda birbirine atıyor. Biz de 'Etmeyin, eylemeyin bunların hepsi sizin için, bölge için kayıp' diyoruz. Kırım Tatar Türkleri şu anda zulüm, eza cefa içerisinde. Bir taraftan bunları da takip ediyoruz, kovalıyoruz. Onun için Türkiye'nin üzerindeki yükün ne kadar ağır olduğunu bilmemiz lazım. Biz kabuğunun içinde küçülen bir ülke, bir millet olamayız. Biz nasıl tarihte büyük bir milletsek bugün de büyük bir millet olma yolunda devam etmek zorundayız. Şu anda bizden beklenen, istenen bu. Soruyorlar, 'Nerede kaldınız?' Niye? Çünkü geçmişimiz itibarıyla üzerimizde böyle bir yük var. Diyor ya şair, 'Bir zamanlar biz de millet, hem nasıl milletmişiz, gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz'. Biz böyle bir milletiz. Öyleyse bu millet küçülemez."

YORUMLAR 18
  • burhan yener 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizler Gaziantep Şahinbey belediyesi olarak sadece Çanakkaleye gitmiyor, 10.000 başarılı çocuklarımızı da uçakla Canakkaleye gunu birlik götürüyoruz.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    geri kalan nesillerin ne kadar rezil olduklarını görmek için mi?
    Cevapla
  • abdullaev chingiz 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin tayyib bey ben 2013 yilda size ve abdullah gule yazdigim mekltuba hala da cevap bekliyorum.ben suclularin ceza almasini istiyorum.ben sizden ve turkiyeden kanun hakk va adalet bekliyorum.chingiz abdullaev
    Cevapla
  • adsız 9 yıl önce Şikayet Et
    mektup eski devirde kaldı yeni yöntemlere başvur
    Cevapla
  • Umutlu Olmak Zor 9 yıl önce Şikayet Et
    İzmir ile Diyarbakır kucaklaşmazsa en azından Ülkemiz için aynı hissiyata sahip olmazsa Barış Nasıl olacak?
    Cevapla
  • ilys 9 yıl önce Şikayet Et
    Emre arkadaş sen doğuya ben batiya gelmezsek bu kardeşlik olmaz.ben bi kurdum ama t.c için canimi vermekten bir an teredut etmem.kurt türk lz cerkez bunlar asil olan değildir biz herşeydenoönemlisi din kardesiyiz.
    Cevapla
  • metin 9 yıl önce Şikayet Et
    ilyas kardeş! birde t.c demesen ala olacak.
    Cevapla
  • sdfsdf 9 yıl önce Şikayet Et
    adaam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe