Dokunulmazlık dosyaları artıyor

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da olduğu bazı milletvekillerine ait 30 dosya, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Dokunulmazlık dosyaları artıyor
Dokunulmazlık dosyaları artıyor
GİRİŞ 30.03.2015 17:11 GÜNCELLEME 30.03.2015 17:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kılıçdaroğlu'na ait iki dosya, "hakaret" iddiasıyla düzenlendi. Gelen dosyaların arasında HDP Eş Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, DGP Genel Başkanı ve Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken'e ait dosyalar da bulunuyor.

ADALET KOMİSYONUNA SEVK EDİLDİ

MHP Elazığ Milletvekili Enver Erdem, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve HDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, HDP Van Milletvekili Kemal Aktaş, HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin'in Yasama Dokunulmazlıklarının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık tezkereleri, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'na sevkedildi.

Meclis'e gelen dokunulmazlık dosyası sayısı bin 223'e ulaştı. Bunlardan 175'i çeşitli nedenlerden dolayı geri istenirken, Meclis'te halen bin 48 dosya bulunuyor.

YORUMLAR 1
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    Dokunulmazlık kalkarsa sorun olmaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı