Sare Davutoğlu: Güzel Müslüman olalım

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları'nın düzenlediği programda konuştu.

Sare Davutoğlu: Güzel Müslüman olalım
Sare Davutoğlu: Güzel Müslüman olalım
GİRİŞ 20.04.2015 16:29 GÜNCELLEME 20.04.2015 16:33
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi Sare Davutoğlu, Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları'nın İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Kadınlardan Peygambere Sesleniş" adlı Kutlu Doğum Programı'na katıldı.

Sare  Davutoğlu konuşmasında, Kutlu Doğum haftasının bir süredir sabit bir tarihte kutlandığını hatırlattı. Davutoğlu, "Ama sadece kutlamak değil, peygamber efendimizi anmaya yönelik çok çeşitli faaliyetlerin gerçekleştirildiği kutlu doğum haftasının son günündeyiz. Ama aynı zamanda üç aylarında başlangıç günü. Bu güzel tesadüf dolayısıyla da ben ayrıca memnun oldum. Salonda bulunan bütün misafirlerimizin üç aylarını, içine girdiğimiz Recep, Şaban ve inşallah sağlıkla, sıhhatle ulaşmak istediğimiz Ramazan ayını şimdiden kutluyorum" dedi.

"GÜZEL MÜSLÜMANLAR OLMAMIZ GEREKİYOR"

Davutoğlu,  şöyle konuştu:

“Peygamber efendimizin bize vasiyeti olan Veda Hutbesi'nde toplumları, devletleri sıkışıp kaldıkları ruhsuz, insanlık onurunu ayaklar altına alan tutumlardan uzak durmamız için paha biçilmez öğütler vardır. Veda hutbesi sadece Müslümanlara değil, tüm insanlığa barışı, huzuru, hoşgörü iklimini yeniden getirebilir. Buradan çıkarılabilecek derslerle dünyada kin ve nefret kültürünün yerini, rahmet ve merhamet kültürü ve pratiği alabilir. Ama bununda öncesinde bizim efendimiz zamanlar üstü sözlerini, öğütlerini, davranışlarını kendimize rehber edinmemiz ve gerçekten güzel örnekler, güzel Müslümanlar olmamız gerekiyor. Rehberimiz onun sözleri ve yaşantısı olduğunda sevgi ve merhametin, Allah'ın izniyle tüm dünyayı kuşatacağına ben gönülden inanıyorum."

 

YORUMLAR 3
  • veda hutbesi 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel müslüman olmak için yaşamak gerekiyor. Sadece namaz kılmak, oruç tutmak, kutllu doğum programı ile olmaz. bak ne güzel demişsiniz veda hutbesi dimi. önce bizi yönetenler bir okusun ve kendilerine sorsunlar ne kadar Müslümanız diye....
    Cevapla
  • ASP 9 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki güzel müslüman olmak lazım. Müslüman doğruyu söyler Müslüman haram yemez müslüman tefecilik yapmaz müslüman fitne yapmaz müslüman aldığı ile yetinir başkasının hakkında gözü olmaz. Dostluk ister müsülman şer istemez. Herkes dürüst müslüman olmak ister müsülmanlıktan daha düzel bir şey olmaz.
    Cevapla
  • ASSA 9 yıl önce Şikayet Et
    güzel islamda "kutlu doğum yok"ki,,,sare hanım beğendiğim taktir ettiğim hanım efendi, edebiyle ifatiyle,,,ama eşi başbakan olunca kafasını ve boğazını sıkmaya başladı, heryerde her zaman kameralar karşısında ahmet beyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak