Babuşcu'dan 7 Haziran için çarpıcı benzetme

AK Parti Milletvekili Adayı Aziz Babuşcu, 7 Haziran seçimleri için “Çanakkale” benzetmesi yaptı.

Babuşcu'dan 7 Haziran için çarpıcı benzetme
Babuşcu'dan 7 Haziran için çarpıcı benzetme
GİRİŞ 24.04.2015 16:01 GÜNCELLEME 24.04.2015 16:01

Babuşcu “Tam da bu seçimde AK Parti’yi yok etmek, bertaraf etmek için uluslararası güç merkezleri yeni bir Çanakkale geçişi zorlamaktadır” dedi.

AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayları Aziz Babuşcu ve Avukat İsmail Ergüneş, seçim çalışmaları kapsamında Zeytinburnu’nda bulunan vakıf, dernek ve spor kulübü temsilcileriyle bir araya geldi.

Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile çok sayıda dernek, vakıf ve spor kulübü yöneticisi katıldı. Babuşcu, burada yaptığı konuşmada HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirdi. 

“SENARYO DEMİRTAŞ ÜZERİNE OYNANIYOR”

Çözüm süreci diye bir meselenin olduğunu belirten Aziz Babuşcu, “Bu çözüm süreci çok farklı noktalardan provoke ediliyor. Başta kendi içlerinde olmak üzere Almanya, İngiltere ve Fransa bu sürecin çözüme kavuşması için bizim gibi düşünmüyorlar. Çözüme kavuşmasın diye her türlü figürü kullanıyorlar. Ama biz bu süreci nihai anlamda sonuçlandırmak üzere güçlü bir iradeyle ortaya çıktık. Şu anda senaryo Demirtaş üzerine oynanıyor. HDP, barajı aşması ve koalisyon dönemlerine dönmek için bir fırsat olarak görülüyor. Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendilerinin bir Türkiye partisi olduğu mesajını vermeye çalıştı. Barış, kardeşlik ve Türkiye demeye başladı. Ama Başbakanımızın dediği gibi bu tamamen bukalemun siyaseti. Demirtaş, İstanbul’da barışın, bölgede savaşın sözcüsü. 6-7 Ekim olaylarını unutmadık biz. İnsanları sokağa çağıran, provoke eden, 50’den fazla insanın öldürülmesine, katledilmesine neden olan demecin sahibi Demirtaş’tır” dedi.

Babuşcu, Türkiye’nin kaderinin AK Parti’nin kaderiyle örtüştüğünü kaydederek, “Türkiye’nin kaderinin AK Parti kaderi haline gelmiş olması, AK Parti karşıtlığında bir araya gelen cephenin, bu cephenin yerli ayağı var, uluslararası güç merkezi ayağı var. Yerli ayağı Türkiye’de halkın desteğiyle iktidara gelememenin psikolojisi içinde farklı güç merkezlerine dayanarak iktidara gelmek istiyor. Ya da eski Türkiye’ye dönük koalisyon peşinde” diye konuştu.

“AK PARTİ’NİN KADERİ TÜRKİYE’NİN KADERİ OLMUŞTUR”


7 Haziran seçimleri için Çanakkale benzetmesi yapan Babuşcu, “Uluslararası güç merkezleri de dünün Çanakkale’sine gelip dayananlar, bugün aynı şekilde Türkiye’nin kaderinin AK Parti’yle özdeşleşmesi karşısında, Çanakkale Savaşı döneminde boğaza gelen bütün güçler bugün AK Parti’yi bertaraf etmek ve dolayısıyla Türkiye’yi yeniden hasta adam konumuna getirmek için uğraşıyor. Tam da bu seçimde AK Parti’yi yok etmek, bertaraf etmek için uluslararası güç merkezleri bana göre yeni bir Çanakkale geçişi zorlamaktadır. 7 Haziran bizim için budur, bir istiklal ve istikbal meselesidir. Bu milli meseledir. Bu milli mesele bugüne kadar değişimin, dönüşümün, bu sessiz devrimin mimarı olan AK Parti’nin kaderi Türkiye’nin kaderi olmuştur. 7 Haziran’da da bu seçimi yeni bir zaferle taçlandırırsak, bu aynı zamanda yarınların Türkiye’sinin zaferi olacaktır. Türkiye’yi Çanakkale’yi yeniden geçmek isteyen o güç merkezleri bir daha geçilmeyecek tarzda büyük bir Türkiye modeliyle karşı karşıya kalacak. O zaman biz, 2023, 2053, 2071 torunlarımıza ufuk olarak tarzda koyacak ve yeniden büyük Türkiye hayalimizi gerçekleştirmiş olacağız. AK Parti’ye karşı oluşan cephenin ve dış ayağının Çanakkale’yi geçmek mantığıyla Türkiye’yi ve AK Parti’yi bertaraf etmek için konuşlandığını söylüyorum” şeklinde konuştu.

Seçim çalışmalarında yorulmadığını da söyleyen Aziz Babuşcu, “Konuştukça, anlattıkça ve insanların tatmin olduğunu gördükçe yenileniyor ve tazeleniyoruz. Bir yorgunluk hissetmiyoruz” ifadesini kullandı.

İHA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar