Koalisyon için ibre o partiye döndü!

Koalisyon görüşmelerine 'Ramazan Bayramı' arası veren AK Parti, yarından itibaren kritik kararlara imza atacak.

Koalisyon için ibre o partiye döndü!
Koalisyon için ibre o partiye döndü!
GİRİŞ 19.07.2015 10:59 GÜNCELLEME 19.07.2015 11:02
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP, MHP ve HDP ile ilk tur görüşmeleri bayram öncesi tamamlamıştı. MHP ve HDP ile "şimdilik" koalisyon kapısı kapandı.

CHP ile Ömer Çelik ve Haluk Koç koordinesinde yapılacak "istikşafi görüşmeler"den sonuç çıkarsa, "koalisyon müzakereleri"ne geçiş bekleniyor. 

MYK ve bakanları dinleyecek

Bunun için de önümüzdeki hafta AK Parti MYK ve Bakanlar Kurulu'nda değerlendirme yapılacak. Davutoğlu, bu değerlendirmeler ışığında, ikinci  tur görüşme konusunda karar verecek. Şu an ibre CHP'ye dönmüş durumda.  

'ERKEN SEÇİM' AK PARTİ'YE BAĞLI 

Erdoğan, seçimden ikinci parti çıkan CHP'ye "hükümet kurma" görevi vereceğini açıklamıştı. Buna karşın, MHP'nin, HDP'li formüllerde yer almama kararıyla, AK Parti'siz hükümet seçenekleri devre dışı kaldı. Bu nedenle AK Parti'nin alacağı kararlara muhalefetin bakışı, muhtemel erken seçimi gündeme getirecek.

BARAJ İNECEK Mİ? 

Başbakan Davutoğlu'nun, muhtemel koalisyon durumunda protokole koymak istediği "yüzde 10'luk seçim barajının düşürülmesi" konusunda AK Parti'nin de adım atması bekleniyor.  Siyasi partiler arasında uzlaşma olursa, gerekli düzenleme devreye sokulacak. 

3 DÖNEMlLİKLER

Muhtemel bir erken seçimde, partinin bazı isimleri üç dönem kuralına takılan isimler için değişiklik talep ediyor. (Akşam)

YORUMLAR 22
  • ugur44 8 yıl önce Şikayet Et
    isallah erken secim olur mhp %9 alir
    Cevapla
  • Yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    CHP ile olmaktansa hiç olmasın daha iyi.En azından erken seçim olur.
    Cevapla
  • şefik 8 yıl önce Şikayet Et
    sn cumhurbaşkanı selam size bu resmiyet kişisel olarak tayip baba senin bırak eline ayagına su dökecek kadar TC bir siyasetci göremiyom laik degil hiç biri buna
    Cevapla
  • ali ihsan 8 yıl önce Şikayet Et
    güven kardeşe katılıyorum.3 dönem fikrine ,devlet adamı kolay yetişmiyor
    Cevapla
  • turkmilleti zekidir 8 yıl önce Şikayet Et
    uskudari gecmeden soyliyelim hata RTE dusmanligi ile hayirli isler her milli ulke sevenin kabul edecegi akp icraatleri RTE dusmanligi maskesi ile karsi cikildi buda abilerin sucudur ithal millet bu topraklara getirilemeyecekse geriye kalan yuzde 60 kazanilmalidir malesef herkes tuzaga dustu dusman gosterilen RTE diye kosturdu ama omaske idi milli her chp li kabul edecegi bugune kadarki icraatleri RTE dusmanligindan arindirilip anlatilmali din endeksi ile degil emperyal olacagimiz anlatilmali nerden alirsak alalim din soyleminden uzak ayni idealler chpli kardeslere anlatilmalidir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar