Erdoğan'dan Arınç'a: O zat dürüst değil

Erdoğan, Bülent Arınç'ın "Dolmabahçe Mutabakatı'nı biliyordu" sözlerine, "İddiası dürüst bir hareket değildir" yanıtını verdi.

Erdoğan'dan Arınç'a: O zat dürüst değil
Erdoğan'dan Arınç'a: O zat dürüst değil
GİRİŞ 02.02.2016 08:56 GÜNCELLEME 02.02.2016 13:21
Bu Habere 220 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için bulunduğu Şili'nin başkenti Santiago'da yemek sonrası yolculukta kendisine eşlik eden gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, "Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalındaki son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu şu sözlerle değerlendirdi:

"O televizyon programını izlemedim, ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir."

"O ZATIN HAREKETİ DÜRÜST DEĞİL"

- Bülent Arınç'ın bir televizyon kanalındaki son açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

O televizyon programını izlemedim, ama duyunca da ciddi manada üzüldüm. Konuyla ilgisi olan Yalçın Akdoğan, Efkan Âlâ, Mahir Bey (Ünal) var... Ben Dolmabahçe konusunda her üçüne de, "Onlarla aynı fotoğraf karesinde olmanız doğru olmaz. Çünkü onları muhatap almak, ciddi manada size zarar verir. Sizler hükümetsiniz, onlar hükümetin muhatabı olamaz" demiştim. Nitekim benim Başbakanlığım döneminde de gerek Beşir Bey (Atalay), gerek Sadullah Bey (Ergin) zaman zaman bazı görüşmeler yaparlardı. Görüşme Parlamento'da olurdu ve özel yapılırdı. Ne resim verilirdi ne dışarıya açıklama yapılırdı. Ama Dolmabahçe'de öyle bir şeyin yapılmış olması, karşı tarafın hadiseyi bir mutabakat gibi lanse etmeye kalkması tabii çok ciddi bir yanlış olmuştur. Dolayısıyla, bundan benim haberimin olduğunun, bunun benim müsaademle yapıldığının iddia edilmesi kesinlikle dürüst bir hareket değildir. Doğru bir hareket değildir. Kaldı ki o zat, benimle çalıştığı zaman içerisinde bunları konuşmamıştır. Parlamentodan çıktıktan sonra kalkıp da Cumhurbaşkanı hakkında böyle bir doğru olmayan ifadeler kullanılmasını kabul etmek mümkün değildir.

YORUMLAR 220
  • Komando 8 yıl önce Şikayet Et
    Sevabı günahını çok aşmış, böyle hak ehli ve yiğit bir Cumhurbaşkanını karalamak, itibarsizlastirmak (Farz edelim dedikleri doğru bile olsa, her dogruyu soylemek, hem her yerde soylemek, asla dogru degildir, kimsenin haddine degildir) hele ki böyle bir zamanda, vatana millete mukaddesata ihanettir. Gavurla, münafıkla, zalimlerle aynı safta yer almak, onlara destek olmaktır, ekmeklerine yağ sürmektir. Yazıklar olsun
    Cevapla
  • Bediüzzaman Hz.: 8 yıl önce Şikayet Et
    Câ-yı teessüf bir hâlet-i içtimaiye ve kalb-i İslâmı ağlatacak müthiş bir maraz-ı hayat-ı içtimaî: “Haricî düşmanların zuhur ve tehacümünde dahilî adâvetleri unutmak ve bırakmak” olan bir maslahat-ı içtimaiyeyi en bedevî kavimler dahi takdir edip yaptıkları halde, şu cemaat-i İslâmiyeye hizmet dâvâ edenlere ne olmuş ki, birbiri arkasında tehacüm vaziyetini alan hadsiz düşmanlar varken, cüz’î adâvetleri unutmayıp düşmanların hücumuna zemin hazır ediyorlar? Şu hal bir sukuttur, bir vahşettir, hayat-ı içtimaiye-i İslâmiyeye bir hıyanettir." (Uhuvvet risalesi)
    Cevapla
  • cedd-i yavuz 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın ARINÇ; Sayın Erdoğan olmasa siz, Şener ve Gül hiçtiniz, bu millet hepinizin karşısında ERDOĞAN der. Bunu böyle bilin ve susun edebinizle oturun.
    Cevapla
  • Jasittc 8 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçlar çekildi..bu arınç tam bir karakutu..başka neler yumurtlayacak bakalım ama ne olursa olsun hükümetin ve de reisi cumhurun işine gelmeyeceği kesin...
    Cevapla
  • DİNDARLAR 8 yıl önce Şikayet Et
    o zat oldu emi. hey gidi mücadele günleri ne tatlıydı ne makam paylaşma ne güç peşinde olma nede büyüklük taslama saygı sevgi ve azim vardı ve allah RIZASI. YA ŞİMDİ. RABBİM BİZİ BİZE BIRAKMA
    Cevapla
  • Nazım çelik 8 yıl önce Şikayet Et
    Lan sen buralara bozgunculuğa mı geldin paralel uşak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!