AK Partili Gül'den o CHP'liye sert tepki!

AK Parti'li Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a onun nezninde makama ve millete hakaret eden CHP'li Akif Ekici'ye sert tepki gösterdi.

AK Partili Gül'den o CHP'liye sert tepki!
AK Partili Gül'den o CHP'liye sert tepki!
GİRİŞ 02.03.2016 15:54 GÜNCELLEME 02.03.2016 15:54

Gül, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulunda yaşanan tartışmaları anımsatarak, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye tepki gösterdi.

Millete söyleyecek sözü kalmayan CHP mensuplarının Cumhurbaşkanı makamı üzerinden politika yürütmelerini kınadığını belirten Gül, Ekici'nin söz aldığı GAP ve Kalkınma Bakanlığı bütçesi üzerinde konuşmadığını ifade etti.

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve muhterem ailesine yönelik hakaretleri kendi hasta ruh halini yansıtmaktan öte bir anlam taşımamaktadır" diyen Gül, CHP'li Ekici'nin bölgedeki yatırımlar hakkında söyleyecek sözü olmadığını savundu.

Gül, "Bunların ülkeyle, milletle hiçbir alakası yok. Akif Ekici, hasta ruh haliyle şuursuzca sarf ettiği sözlerden sonra TBMM İçtüzüğü gereğince geçici olarak Genel Kurul'dan çıkarmayla cezalandırılmıştır. Kendisini savunmamıştır. Genel Kurul'dan, milletimizden, Sayın Cumhurbaşkanımızdan özür dilememiştir. Bu ayıp ona yeter. CHP Grubu tarafından Genel Kurul'dan kaçırılmıştır. Ekici'nin şov tutumunu Gaziantep ve Türkiye kamuoyu çok iyi bilmektedir. Bu tavrı hemşehrilerimizi ve ve gazi şehrimizi incitmiştir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülke genelinde 21 milyon 871, Gaziantep'ten de 475 bin 535 oy aldığını hatırlatan Gül, Ekici'nin halkın oyuyla seçilen Cumhurbaşkanına yönelik sözlerini millete ve Gaziantep'e yapılmış hakaret saydıklarını bildirdi.

CHP'nin girdiği tüm seçimleri kaybettiğini, hakarete kalkıştıkları Cumhurbaşkanının halkın yüksek iradesiyle seçilmesini hala hazmedemediğini vurgulayan Gül, CHP'nin siyasi anlayışının milletin değerleri ve seçtikleriyle kavga etmekten ibaret olduğunun bir kez daha anlaşıldığını kaydetti.

Abdulhamit Gül, konuşmasına şöyle devam etti: "CHP, teröriste terörist demekten kaçındığı halde, bu ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına hakaretten geri durmayarak, eski CHP olduğunu millete bir kez daha göstermiştir. Millete söyleyecek sözü kalmayan CHP mensupları, Cumhurbaşkanımıza hakaret politikasıyla kirli bir üslup içindedirler. Biz yeni Türkiye, yeni ve sivil anayasa, yargı bağımsızlığı, etkin ve hızlı yürütme diyoruz ama onların diyecek hiçbir sözü yok. Biz bunları konuşmayız, konuşturmayız diyorlar. Genel başkanları, grup başkanvekilleri, genel başkan yardımcıları hepsi aynı. Hepsi Bremen mızıkacıları gibi aynı notayı tekrarlıyorlar, 'istemezük'. CHP'nin, bu milletin hayrına hiçbir şey istediği vaki olmamıştır. Aynı filmi bir kez daha görüyoruz."

Yeni anayasa konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHP temsilcilerinin her fırsatta "masaya oturmayız" tavrını sürdürdüğünü anlatan Gül, yeni anayasa sözünü yerine getirmediğini savundu.

"Eğer siz masaya oturmayız nakaratını tekrarlar, milletin seçtiklerini hakarete devam ederseniz, bu millet sizi toptan masadan, Meclis'ten kaldıracak" ifadelerini kullanan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunların Akif Ekici gibi tetikçileri var. Bu tiplerin işi gücü hakaret, kirli siyaset. CHP temsilcileri bu kirli üslubu terk etmelidir. CHP, ülkemizin meşru temsilcilerine hakareti siyaset yapan anlayışla bir yere varamaz. Bu ifadeler; CHP'de yürütülen siyasetin nasıl bir ahlak zaafiyeti, edep yoksunu, seviye kaybı içinde olduğunu göstermektedir. Hakaret ve nefretle siyaset yapmayı alışkanlık halin getirmiş zihniyet, aziz milletimizden hiçbir zaman itibar görmemiştir, bundan sonra da görmeyecektir. Milletin kervanı yürümeye devam edecektir. Akif Ekici kendi edep, terbiye ve ahlaktan yoksunluğunu bu açılmasıyla ortaya koymuştur. O açıklamaya söylenecek çok söz var ama bizim ahlakımız, edebimiz, aldığımız terbiye ve siyaset anlayışımız o seviyeye inmemize izin vermemektedir."

"Bremen mızıkacıları gibi..."

Abdulhamit Gül, halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve ailesine yönelik kullanılan saygısızca ifadelerin millet iradesine yapılmış hakaret olduğunu belirterek, "Bu hakaretleri CHP ve HDP, Bremen mızıkacıları gibi eş güdüm ve bilinçli kampanya içinde yapmaktadır. Ama söylenenleri milletimiz kaydetmekte ve bunun hesabını her zaman sormuştur, sormaya devam edecek. Tüm siyasilerin meşruiyetlerini borçlu oldukları halkın oylarıyla o makama gelmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu saygısız ifadeler, sadece o makama değil, onu seçen milletimize karşı da yapılmıştır" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasete girdiği günden beri kendisini millete adamış bir dünya lideri olduğunu anlatan Gül, Başbakanlığı döneminde girdiği her seçimden başarıyla çıktığını, halkın oylarıyla seçildiği makamda devleti ve milletimizi temsil ettiğini vurguladı.

Erdoğan'a "Milletin adamı" unvanını milletin verdiğini kaydeden Abdulhamit Gül, "Zira bu millet ona, o da bu millete sevdalıdır. Cumhurbaşkanımıza yönelik saldırı ve hakaretlerin amacı, ülkemizin 2023, yeni Türkiye, yeni sivil anayasa hedeflerini ulaşmasını önlemeye yöneliktir. AK Parti olarak bu hedeflerin sahibi biziz. Milletimiz de bizi gönülden desteklemektedir. Kimse ülkemizi ve milletimizi bu hedeflere ulaşmaktan alıkoyamaz. Cumhurbaşkanlığı makamına yapılan hakaret ve saldırılar, Cumhurbaşkanımızın şahsında devlete ve millete karşı yapılmıştır. Milletimizin iradesini sindiremeyen bu anlayışı şiddetle kınıyoruz " diye konuştu.

Gül, bir haber ajansında, AK Parti'nin anayasa çalışmalarında "Başkana tek taraflı olarak Parlamento'yu fesih yetkisi verildiği"ne ilişkin gerçekle bağdaşmayan haberler yer aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim AK Parti olarak 2011 yılında önerdiğimiz model, karşılıklı fesih öngörüyordu. Bunun ötesinde tek taraflı Meclis'i fesih yönünde herhangi bir çalışma yoktur. Bizim sivil, demokratik anayasa çalışmamızı manipüle etmeye ve farklı yöne çökmeye yönelik bu tür haberler de gerçek dışıdır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi