Ensarioğlu'ndan taziye tartışmalarına cevap

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, sosyal medyada paylaştığı görüntü üzerinden başlayan tartışmalara cevap verdi.

Ensarioğlu'ndan taziye tartışmalarına cevap
Ensarioğlu'ndan taziye tartışmalarına cevap
GİRİŞ 28.03.2016 15:14 GÜNCELLEME 28.03.2016 15:14
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PYD'linin taziyesine gittiği için dokunulmazlık tartışması sırasında adının gündeme gelmesine değinirken, "Bununla ilgili dokunulmazlığım kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil" dedi.

Taziye polemiği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Ensarioğlu, konunun Ankara'daki patlamadan sonra bir milletvekilinin vahşi terör eylemini gerçekleştiren kişinin taziyesine katılması ile başlayan bir tartışma olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"HAYRETLE İZLEDİM"

"Taziyelere katılmak suç falan değil. Taziyelere katılmak taziye sahibinin acısını paylaşmaktır. Kimse çocuğunun terörist olmasını ve kötü olmasını ve ölmesini de istemez. Bu ayrı olan bir şey ve geleneklerimizde olan bir şeydir. Ama vahşi bir terör eyleminde bütün kamuoyunu infiale sürükleyen eylemde milletin vekili olarak gittiğiniz zaman ve orada konuşma yaptığınız zaman o olayı sahiplenme anlamında toplumda bir sıkıntı yaratıyor. Şimdi bunun üzerine oluşan bir algıydı taziye meselesi. Daha sonra CHP ve paralel yapı benim sosyal medyamda katıldığım bir PYD'linin taziye görüntülerini vermişler ve 'Sizin milletvekiliniz de katıldı' ve HDP'ye şunu söylerken sonra da sayın Kılıçdaroğlu ana muhalefetin lideri olarak bizzat çıkıp bunu dile getirmesini hayretle izledim açıkçası."

"KOBANİ'DE SAVAŞANLARIN TAZİYELERİNE GİTTİM"

Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı'nın söylediğinin aksine bir değil, birkaç kez taziyeye katıldığını belirterek şöyle devam etti:

"Katıldığım bütün taziyeler Şengal'de ve Kobani'de IŞİD ile savaşırken yaşamını yitiren o günkü PYD'lilerin taziyeleriydi ve ailesini, babasını tanıdığım insanlardı. Ailesine taziyeye gittim. Bundan hiç gocunmam, çekinmem ve bunu da saklamam. Bununla ilgili dokunulmazlık kalkacaksa ilk oyu da ben veririm, hiç sorun değil. Ama ana muhalefet ve muhalefetin AK Parti hizmetleri karşısında politika üretemeyip komplekse girmeleri onların bu tür ufak şeylere sarılmalarına sebep oluyor ki, bundan bir şey çıkmaz. Bu memleketin hayrına siyaset üretsinler, bizim muhalefete ihtiyacımız vardır."

YORUMLAR 24
  • reco 8 yıl önce Şikayet Et
    Vatan haininin taziyesine giden babam olsa cezalandırılsın diyorum. partisinin ne olduğu hiç önemli değil.
    Cevapla
  • ertuğrul gazi 8 yıl önce Şikayet Et
    HİÇ BİR TERÖRİSTİN masumluğu yoktur
    Cevapla
  • m akif 8 yıl önce Şikayet Et
    İSLAM cı KÜRT lerin MARKSİST ATEİST terör örgütü taziyesinde işi olmamalıydı SN ENSARİOĞLU size yakışmadı harbiden ..!
    Cevapla
  • Yavuz Sultan Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi arkadaştır yapmaz
    Cevapla
  • faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    bu taziyeye bir mhp yada chp li gitse türkiyede yer yerinden oynardı ak partili gidince olabilir diyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak