Başbakan açıkladı: köprüden geçiş ücreti...

Başbakan Binali Yıldırım, Osmangazi Köprüsü geçiş ücretinin 89 lira olacağını açıkladı.

Başbakan açıkladı: köprüden geçiş ücreti...
Başbakan açıkladı: köprüden geçiş ücreti...
GİRİŞ 01.07.2016 15:21 GÜNCELLEME 01.07.2016 15:21
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cuma namazını Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Camisi'nde kılan Başbakan Yıldırım, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Yıldırım, Osmangazi Köprüsü'nün Türkiye'nin çok önemli bir projesi olduğunu, bir hayalin gerçeğe döndüğünü ve köprünün Marmara’nın kuzey ve güney yakalarını bir araya getirdiğini vurguladı.

GEÇİŞ ÜCRETİ 89 LİRA

Yıldırım, köprü geçiş ücretinin 89 lira olacağını açıklayarak, şöyle devam etti:

"Öyle söylendiği gibi 130, 140 lira değil. Eğer Körfez'den dolaşsa, gemiyle gitse zaman ve yakıt kaybını dikkate alırsak köprü her bakımdan daha cazip. Köprüden geçtiğimizde Gebze'den Gemlik'e kadar 20 dakika, yıl sonu Bursa'ya 45 dakika, 2018'in sonu da İzmir'e 2 saat 50 dakikada vatandaşlar varmış olacak. Bizim yeni ulaşım politikamızda 3 şey var; az yakıt, ez vakit, az nakit. İşte bu köprünün amacı da bu. Bu yolun, köprünün hizmete girmesiyle yılda yaklaşık 800 trilyonluk bir tasarruf sağlanacak."

GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini belirterek, "İki gün önce hain terör örgütü Atatürk Havalimanı'nda masum onlarca insanımızı katletti, şehit etti. Bir kez daha gördük ki terörün dini, imanı, milliyeti yok. Atatürk Havalimanı'nda değişik ülke vatandaşı insanlar var, kendi vatandaşlarımız var. Hiçbir şeyden haberi olmayan, sevdikleriyle buluşmak için havaalanında onları bekleyenler, yolcular... Hiçbir ayrım yapmadan maalesef gözü dönmüş terör örgütleri kan akıttılar, vatandaşlarımızı ve misafir ülke vatandaşlarını da katlettiler. Milletim rahat olsun, moralimizi bozmayalım. Bugünler dayanışma günüdür, bugünler kardeşlik günüdür, bugünler acıları paylaşma günüdür. Bunlar da gelip geçecek. Türkiye medeniyet yolculuğunda emin adımlarla ilerleyecek" diye konuştu.

BU İNSANLIĞIN MESELESİ

Terör saldırısından sonra tüm dünyanın Türkiye ile kenetlendiğini, dayanışma içine girdiğini aktaran Yıldırım, doğudan, batıdan, kuzeyden, güneyden, Afrika'dan hatta Türkiye ile ilişkileri olmayan ülkelerin dahi Türkiye'nin üzüntüsünü paylaştığını anlattı.
Yıldırım, Avrupa'nın birçok yerinde Türk bayrağının dalgalandırıldığını, bayrakların yarıya indirildiğini dile getirerek, "Bu terör, inşallah insanlığın terörde herhangi bir çifte standart yapmadan, 'Senin teröristin iyidir, benimki kötüdür' diye bir ayrıma girmeden topyekun bir mücadele için milat olur. Biz, yıllardan beri terörle mücadelenin sadece Türkiye'nin meselesi değil, insanlığın meselesi olduğunu hep söyledik. Geç de olsa bunun fark edilmiş olması sevindirici bir şey." dedi.

Kadir Gecesi'nin millete, ülkeye, İslam alemine hayırlar getirmesini dileyen, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı'nı da tebrik eden Yıldırım, "Sağlık, huzur, birlik, beraberlik içinde nice bayramlara Mevlam hepimizi ulaştırsın inşallah" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 14
  • YENİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Zorla geç diyen mi var...eski yolları kullanın..Devlet ne yapsa yaranılmıyor..Eski kafalar ve nankörler eski yolları kullansın.
    Cevapla
  • selocan 7 yıl önce Şikayet Et
    köprünün güzelliğini görmeyen kör gözler o geçiş ücretini göruyor çünkü kendilerinin yapamadıklarını bunlar yapıyor bedavada geçseler bu seferde kahrında çatlıyacaklar uceret çoksa geşmeyin kardeşim
    Cevapla
  • YAKUP 7 yıl önce Şikayet Et
    Otomobiller için hakkı en fazla 50 tl olmalı
    Cevapla
  • sirdas 7 yıl önce Şikayet Et
    kafa basmıyorki 100 km de bi kamyon 150 tl yakıyo 100 km yi de 1.5 saatte gididyo.150 tl mi yakmak iyi 90 tl verip 4 dakikada geçmekmi uyanın uyanın
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    parası milletin cebinden çıkan yollar köprüler ücretsiz olmalı. sosyal devlet bunu gerektirir.
    Cevapla
  • AbdulKadir 7 yıl önce Şikayet Et
    Katılıyorum... Boşuna hesap kitap yapmayın. Dünyada ilk 5'te güzel bir köprü evet ama geçiş ücreti klasmanında en yüksek. Kalkıp araç benzin hesaplaması yapıyor bazıları da; benzinin de araçların da fiyatlarının uçuk olmasının sebebi vergi. O yüzden 100 km hesaplamaları yersiz saçma. İnsanları ya zaman ya para ikileminde bırakıyorlar. Paran yoksa dolan var ise ülkede herkesin vergileri ile yaptığımız bu yoldan geç! Ne güzel İstanbul!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!