'Şehitler için gerekli çalışmalar yapılacak'

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, TBMM'nin şehitler için gerekli çalışamayı yapacağını açıkladı.

'Şehitler için gerekli çalışmalar yapılacak'
'Şehitler için gerekli çalışmalar yapılacak'
GİRİŞ 17.07.2016 18:45 GÜNCELLEME 17.07.2016 18:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Külliye’si önünde demokrasi için nöbet tutarken şehit düşen Necati Sayın ve  İzzet Özcan Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından defnedildi. Cumhurbaşkanlığını temsilen cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Milletin iradesine ve demokrasiye sahip çıkan tüm şehitlerimize minnettarız, Allah rahmet eylesin.” dedi.
 
MİLLET DARBEYE ENGEL OLDU

Darbe girişiminin milletin desteği ile bastırılmasının ardından, kalkışma sırasında şehit olan vatandaşlar toprağa verildi. Ankara’da düzenlen cenaze törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, şehit olan Necati Sayın ve İzzet Özcan ve Resul Rüstem Perçin’i uzun süredir, çok yakından tanıdığını belirterek “Eşkıyalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne girmeye çalıştığında milletimiz kendini siper etti ve buna engel oldu. Bu sırada kardeşlerimiz şehit oldu. Cumhurbaşkanı adına devletine ve milletine sahip çıkan milletimiz bu teröristleri derdest etmesini bildi. Milletin iradesini ayaklar altına almak isteyen caniler Cumhurbaşkanlığı makamını işgal ederek burada fotoğraf çektirmek istediler. Ama asil milletimizin kararlılığı buna engel oldu. Bu mübarek milletin evlatları 2 saat boyunca ateş altında tutulan Külliyeyi terk etmediler.” dedi.
 
TARİHE KAZINACAK

Yalçın Topçu sözlerine şöyle devam etti “Allah’ın indinde milletin nezdinde hiçbir kıymeti olmayan bu çetenin eli kanlı katilleri amaçlarına ulaşamadılar. 15 Temmuz şehitlerimiz ile ilgili Gazi TBMM  gerekli çalışmaları yapacaktır. Ben inanıyorum ki, bu mübarek şehitlerin adları büyük Türk milletinin yüce tarihinde altın harflerle yerini alacaktır. Biz onları bugün Rabbimizin cennetine uğurladık. Allah rahmet eylesin, milletimizin başı sağ olsun.”

YORUMLAR 5
  • Halk 7 yıl önce Şikayet Et
    Şehit ailelerine tüm maddiyat seferber edilmeli. Arkalarında bebek çocuk es ana baba bırakıp vatan için şehit oldular.
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Halka açık yerlerde idam edilsinler. Şehit ailelerine en önlerde özel yer verilsin.
    Cevapla
  • Dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis Allah icin bu darbecileri IDAM EDELIMM
    Cevapla
  • vatandaş06 7 yıl önce Şikayet Et
    Şehitlerin en az üç yakını Polis ve Askeriyeye sınavsız alıp yetiştirelim. Orduda ve polis içinde hainlerle mücelede edecek çok kişiye ihtiyacımız var
    Cevapla
  • yüksel 7 yıl önce Şikayet Et
    bence şehit edilen herkesin, sivil-polis-asker geride kalanlarına ömür boyu maaş bağlansın. çocuklarına devlet güzel işler versin. bu onlara vefa borcumuzdur. bizim için kendilerini feda ettiler, ne yapsak az. ama bunu kesinlikle yapmalıyız...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma