'FETÖ, Kılcal damarlarına kadar tespit edilecek'

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimine ilişkin, "Adım adım kılcal damarlara kadar tespit edilecek." dedi.

'FETÖ, Kılcal damarlarına kadar tespit edilecek'
'FETÖ, Kılcal damarlarına kadar tespit edilecek'
GİRİŞ 27.07.2016 17:41 GÜNCELLEME 27.07.2016 17:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Canikli, 24'ün canlı yayınında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Darbe girişimine ilişkin fotoğrafın büyük oranda ortaya çıkmaya başladığını ifade eden Canikli, ancak henüz tamamlanmadığını söyledi. Canikli, "Darbeyle ilgili aşağı yukarı ana çatı, ana yapı büyük oranda tamamlanmış vaziyette. Bu nedenle kontrol altına alındı diyebiliyoruz. Darbe teşebbüsüyle ilgili faaliyette bulunan, katkı sağlayan, içinde bir şekilde olanların büyük bölümü tespit edilmiş durumda. Bu işin küresel boyutu olduğu kesin, tartışmasız. Açıkça bunu biliyoruz, buna yönelik de ciddi tespitlerimiz var." diye konuştu.

KILCAL DAMARLARINA KADAR TESPİT EDİLECEK

FETÖ'nün kendini gizleme konusunda çok mahir olduğunu dile getiren Canikli, şunları kaydetti: "Adım adım kılcal damarlara kadar tespit edilecek. Ondan yana problem yok. Bunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz. Şu ana kadar yapılan çalışmalar, alınan ifadeler, gözaltılar, vesaire kılcal damarlara kadar tespitinin mümkün olabileceğinin işaretini veriyor. Bunu rahatlıkla söylüyoruz. Bu sevindirici ve güzel bir gelişme. Çözülmeler başladı, ifadelere yansıyor."

KÜRESEL AKTÖR VURGUSU

Bu tür darbe girişimlerinde mutlaka sivil boyut olduğuna işaret eden Canikli, bu konuda da birtakım sonuçlara ulaşıldığını, bazı gözaltı işlemleri uygulandığını belirtti. Canikli, "Türkiye'nin istikrarını ortadan kaldırmayı hedefleyen güçlerin 40 yıldır bu amacı gerçekleştirmek için yetiştirdikleri, büyüttükleri, besledikleri FETÖ'yü devreye sokarak belki en kuvvetli kozlarını kullanmışlardır. Bunun küresel aktörlerden bağımsız olması düşünülemez. Bunun yeteri kadar işareti var aslında." şeklinde konuştu.

YETERİ KADAR DELİL VAR

FETÖ'nün devleti ele geçirme saldırılarının 2013'ten itibaren birçok yerde somut olarak ortaya çıktığını anlatan Canikli, "FETÖ'nün ülkemize yönelik olarak anayasal düzeni değiştirmeyi hedeflediğini çok açık bir şekilde bütün deliller göstermektedir. Bütün bunlar ortadayken, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi ve yargılanması için yeteri kadar done, delil vardır." değerlendirmesinde bulundu.

Canikli, FETÖ'nün Türkiye açısından tehdit olduğunu vurgulayarak, "Pensilvanya'daki şahıs da bu örgütün başıdır, bu örgütü yönetmektedir. Bu da kesindir. Hiçbir şey olmasa bile o örgütün Pensilvanya'daki liderinin bugüne kadar Türkiye ile yaptığı telefon görüşmeleri bile örgütün bu kişi tarafından yönetildiğini ve bütün illegal faaliyetlerinin talimatının oradan verildiğini ortaya çıkarır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 2
  • nihayet 7 yıl önce Şikayet Et
    nihayet
    Cevapla
  • selami 7 yıl önce Şikayet Et
    O kadar derine gitmeye gerek yok içinizi temizleyin yeter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
AK Partili Çalkın'dan skandal paylaşımda bulunan DEM'li Koçyiğit'e tarihi cevap!