Erdoğan'dan '2. Abdülhamid' mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sultan 2. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışına, mesaj gönderdi.

Erdoğan'dan '2. Abdülhamid' mesajı
Erdoğan'dan '2. Abdülhamid' mesajı
GİRİŞ 22.09.2016 12:30 GÜNCELLEME 22.09.2016 12:30
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Milli Saraylar tarafından Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "Sultan 2. Abdülhamid Han ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"nun açılışına, mesaj gönderdi. 

Programın başarılı geçmesi temennisinde bulunan Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Dünya siyasetinde tarihi kırılmaların yaşandığı bir dönemde, 33 sene boyunca Osmanlı Devleti'nin padişahlığını yapan Sultan 2. Abdülhamid Han, tartışmaların odağında yer almıştır. Özellikle belli kesimler tarafından Sultan Abdülhamid, yoğun karalama kampanyalarının, haksız ve asılsız ithamların, iftiraların muhatabı olmuştur. Anlamaktan, objektif değerlendirmekten ziyade mahkum etmeye dayanan bu bakış açısı, maalesef bir dönem toplumumuza da dayatılmıştır. Oysa 2. Abdülhamid, reformcu, dirayetli ve çok yönlü bir padişah olarak, günümüzde de varlığını devam ettiren birçok müessesenin ve modern kurumların temellerini atmıştır. Siyaset felsefesini, 'Basiret, emniyetin babasıdır. Evvela basiret sonra da emniyet gereklidir.' şeklinde özetleyen ve parçalanmak üzere olan Osmanlı Devleti'ni 33 yıl boyunca bir arada tutan Sultan Abdülhamid Han, her açıdan çok önemli bir şahsiyettir. Bize düşen, hiçbir komplekse kapılmadan, dayatmalara itibar etmeden, ön yargılardan kendimizi arındırarak 2. Abdülhamid Han dönemini iyi anlamak, gerekli dersleri çıkararak, gelecek nesillere tanıtmaktır. Sultan 2. Abdülhamid ve Osmanlı tarihi üzerine yapılan ilmi ve akademik çalışmaların artmakta olduğunu memnuniyetle müşahede ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çerçevede alanında uzman kişilerin katılımıyla düzenlenen sempozyumun önemli bir boşluğu dolduracağını aktardı.

YORUMLAR 5
  • 1.ERDOĞAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Cennet Mekan Sultan Abdülhamit den Sonra Bu Milletin Gördüğü En Saygın Değer Lider Recep Tayyip ERDOĞAN'dır !..
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdülhamidi Anlamak Tarihi anlamaktir. ona yapılanları iyi tespit etmek gerekir. yoksa bu karanlıktan asla aydınlığa çıkamaz. yanlız Hainlere merhamet .edilmiyecekse o zaman kararlar doğru olacaktır
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    sultanhamid'i arap camiası iyi tanımalı. sultan hamidi kürtler çok sever ermeni kökenliler sevmeye bilir.
    Cevapla
  • musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Dedem Sultan 2.Abdulhamit han ... Allah sana gani gani rahmet etsin.
    Cevapla
  • yakışır 7 yıl önce Şikayet Et
    3. Havalimanına Abdülhamid Hanın ismi yakışır. Bizi şanlı geçmişimizden ve tarihimizden ayırarak zayıf düşürmeye çalışanlara anlamlı bir cevap olur. Ecdadımıza hürmet şerefimizdir...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de üniversiteler Gazze için ayaklandı! Akademisyenler ters kelepçe
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!