Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında bugünkü yaptığı konuşmadan dolayı soruşturma açıldığı bildirildi.

Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı!
Demirtaş hakkında soruşturma başlatıldı!
GİRİŞ 27.10.2016 17:52 GÜNCELLEME 27.10.2016 18:33
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında Diyarbakır'da bugün yaptığı konuşması nedeniyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Halkı kanunlara uymamaya tahrik, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve devletin yargı orğanlarını alenen aşağılama, cumhurbaşkanına hakaret, suç ve suçluyu övme" iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gülten Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto için topalananlara hitaben "Yaşananları sıradan bir durum gibi kabul etmeyeceğiz. Şimdiye kadar hep erken seçim gördük, bundan sonra erken seçim yok. Belediyeler iade edilene kadar direniş var. 81 ilde kim hangi güçle sokağa çıkabiliyorsa bütün arkadaşlarımız çıkacaklar. Geri adım atmak yok" demişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 127
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu islamin son kalesi güzelim ülkeye kim ihanet ettiyse, ister türk ister kürt olsun allahin laneti onların üzerine olsun.
    Cevapla
  • DEDE 7 yıl önce Şikayet Et
    çoook geç kaldınız geç, KATIKSIZ HAPİSİNİ İSTİYORUZ ,İDAMLIK BUNLAR.
    Cevapla
  • hasanbay 7 yıl önce Şikayet Et
    belediyelerden hırsızlama para çalma hileniz azaldı galiba haramibeyleri.TC ne karar alırsa onu yapmanız mecburidir.beğenmiyorsanız bu ülkeyi ağa babalarınızın yanına gidiniz.boynunuzdaki haç artık aleni görünüyor.haçlı kalıntıları.bu ümmet size geçit vermeyecek.aklı selim hakim olacak
    Cevapla
  • GERÇEK KÜRT 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan selo yeter artık bizleri bir rahat bırak ne çektiysek senin gibi hainlerin yüzünden çektik kürtlere senden başka zarar veren yok gariban kürt türk çocukları senin yüzünden katledildi sense luks otellerinde keyif yapıyorsun barış dedin bu halkı kandırdın ama artık san kimse inanmıyorr...
    Cevapla
  • Ali-Veli 7 yıl önce Şikayet Et
    bitik ve ezik selo, vah vaah, sen bu hallere düşecek herif miydin be selo. kimse takmıyor artık, seloyu sallamıyoo.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek