Mahkemeden HDP'li vekil için tahliye kararı!

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik için tahliye kararı verildi.

Mahkemeden HDP'li vekil için tahliye kararı!
Mahkemeden HDP'li vekil için tahliye kararı!
GİRİŞ 04.01.2017 14:41 GÜNCELLEME 04.01.2017 14:59
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi. Birlik'in bulunduğu Silivri Cezaevinden bugün tahliye edileceği belirtildi.

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 4 Kasım'da gözaltına alınarak tutuklanan HDP Milletvekili Leyla Birlik hakkında, Şırnak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi. Silivri Cezaevinde bulunan HDP'li Birlik'in, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldığı duruşmada, mahkeme Birlik hakkında tahliye kararı verdi. Duruşmayı izleyen HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, Birlik hakkında verilen tahliye kararından sonra Birlik'in bugün Silivri cezaevinden tahliye edileceğini söyledi.

Leyla Birlik'in yargılandığı davada hazırlanan iddianamede, Birlik'in, 'terör örgütüne üye olma', 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme', 'suç örgütlerinin isimlerini kullanarak tehditte bulunmak', 'hakaret' ve 'kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme ve yönetme' suçlarından 37 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Öte yandan dün Şırnak'ta kontrol noktasında gözaltına alınan Leyla Birlik'in eşi Mehmet Birlik ilgili işlemlerinin ise sürdüğü belirtildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • yanacagiź 7 yıl önce Şikayet Et
    ya ben anlamiyorum 37 yila kadar gapis le yarginlacak diyor ama tahliye ediliyor nasıl is anlamadim ben biri anlatirmi
    Cevapla
  • kılıç 7 yıl önce Şikayet Et
    nasıl ve niye? bunlar ki açık açık terörizmi, terör örgütünü destekliyorlar...adalet, adalet...
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne çelişki 37 yıl isteniyor 1 yıl bile yatmıyor ilginç..bunun işlediği suçlar hemen hemen diğer hdp milletvekilleri tarafından'da işlendiğine göre yarın birgün hepsi serbest kalırsa şaşırmam..
    Cevapla
  • halil ibrahim aslim 7 yıl önce Şikayet Et
    kucucuk bir sucla vezaevine dusen aylarca yatiyor.boyle kisilerde iki ayda tahliye oluyor.insanlarin adaleti ancak bu kadar olur ama unutmayin birde Allahin adaleti var
    Cevapla
  • esnaf 7 yıl önce Şikayet Et
    inanamıyorum teröristler serbest ha simit çalana 30 yıl verirsiniz vatan hainlerine tahliye yazıklar olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray zirvede farkı açtı!
Şoför 'Görmedim' demişti! İşte kadının otobüsün altında kalarak can verdiği görüntüler