Kritik 'Katar' açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bölgedeki her türlü gerilim, en son Katar ve Suudi Arabistan arasında ortaya çıkan bu gerilimler, Türkiye'yi de birinci derecede etkiliyor." dedi.

Kritik 'Katar' açıklaması
Kritik 'Katar' açıklaması
GİRİŞ 07.06.2017 13:57 GÜNCELLEME 07.06.2017 14:01
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,   Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı  Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Başbakanlık Divanı heyetini kabul etti. Kabulde konuşan Kurtulmuş, Türkiye ile ilgili gözlemleri yerinde  gerçekleştirmek, Türkiye'deki gelişmeler hakkında bilgi almak için AGİTPA  heyetinin ülkede bulunduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, AGİTPA'nın her türlü sorusunu  cevaplamaya ve her türlü meseleyi açıkça tartışmaya hazır olduklarını dile  getirdi.

TÜRKİYE'Yİ BİRİNCİ DERECEDE ETKİLİYOR

Türkiye'nin, bölgedeki tüm gelişmeleri yakınen takip ettiğini aktaran  Kurtulmuş, Suriye ve Irak'taki gelişmelerin Türkiye'yi ilgilendirdiğini  vurguladı. Buralardaki gelişmelerin, bir taraftan küresel göç dalgası şeklinde  bir taraftan da küresel terörün artması halinde Türkiye'ye çok büyük etkide  bulunduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, "Yine bölgedeki her türlü gerilim, en son  Katar ve Suudi Arabistan arasında ortaya çıkan bu gerilimler, Türkiye'yi de  birinci derecede etkiliyor. Son derece hassas bir şekilde bütün olayları takip  ediyoruz. Bizim bölgedeki bütün olaylara yaklaşımımızın ana ekseni bölgede  halkların yönetim ve karar süreçlerine katılmasını artırmak, demokratik  süreçlerin kuvvetlenmesini temin etmek ve istikrarı sağlamak için farklı  toplumsal kesimlerin hepsinin süreçlerin içerisinde olduğu bir bölgeyi  kurmaktır." değerlendirmesini yaptı. AGİTPA heyetiyle pek çok konuyu değerlendireceklerini söyleyen  Kurtulmuş, Türkiye olarak bütün kapıların AGİTPA heyetine açık olduğunu kaydetti.
 

YORUMLAR 2
  • Karaalioglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Zaten bilerek kurcalamıyorlar mı Numan Bey? Bizi Katar ile vurmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • bilgi 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın zeybek bizi etkilemez demişti...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?