AK Parti'de beklenen istifa geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından istifası istenen belediye başkanları arasında adı geçen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, istifa ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 23.10.2017 16:46 GÜNCELLEME 23.10.2017 21:55
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe  Bursa'daki 'Kaplıkaya Hacıvat Deresi Islahı ve Bağlaraltı Siteler Köprüsü'nün açılışında konuşma yaptı. Açılışı töreni sonrası gazetecilerin karşısına çıktı  "Bugüne kadar sürdürdüğümüz kavga değil hizmet ilkesini sonuna kadar sürdüreceğiz, parti liderimiz ile ters düşmeyeceğiz. Bu şartlarda Bursa'mıza hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." diyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu.



Altepe konuşmasında şunları söyledi;

"Son günlerdeki gelişmeler Bursa'nın değil Türkiye'nin gündemi oldu. Şu anda da görüldüğü gibi çok sevdiğimiz Bursa'ya hizmet etmek, dert ve sıkıntılarını çözmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bunu yaparken de herkese eşit davranmaya çalışıyoruz. Kim olursa olsun Bursalı hemşehrilerimiz arasında da ayrım yapmamaya gayret gösteriyoruz. Kimseye menfaat ve haksız kazanç temin ettirmedik. Aynı amaçla bizler de herhangi bir dedikoduya vesile olmaması amacıyla tüm iş yerlerimi kapattım. Sadece Bursa Belediye Başkanı olarak hizmeti sürdürdüm. Herkesle el ele çalıştık. Bursa halkı karşısında güven puanımız hiç düşmedi.

PARTİ LİDERİMİZLE TERS DÜŞMEYECEĞİZ

Son günlerde özellikle bizim için çok değerli olan AK Parti'nin yönetimi tarafından başlatılan reform adı altında bir eylem başlatıldı. Bursa da bu uygulamanın içinde yer alıyor. Bizim 39 yıl süren siyaset hayatımız var. Böyle bir teşkilat terbiyesi olan, ömrünü davaya adamış biri olarak, 24 yıldır belediye görevlerinde hep hizmet konusunda adımlar attık. Bu yolda kavgadan yana hiç olmadım. Kent kültürünü de en güzel şekilde ortaya koyduk. Bugüne kadar sürdürdüğümüz kavga değil hizmet ilkesini sonuna kadar sürdüreceğiz, parti liderimiz ile ters düşmeyeceğiz. 

BUGÜN İTİBARİ İLE İSTİFA EDİYORUM

Bu şartlarda Bursa'mıza hizmet imkanının kalmadığı ortadadır. Bugün itibarıyla Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.Alnımız ak, başımızda dik. Özellikle bizi değerli oylarıyla seçen partili veya partisiz bizden hizmet bekleyen tüm Bursalı hemşerilerimin anlayışla karşılayacağını biliyorum "

DAHA ÖNCE 3 BAŞKAN İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı, Mehmet Keleş ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan istifalarını açıklamıştı. 

'İŞİMİZE DEVAM EDİYORUZ' DEMİŞTİ

Bosna Hersek'teki törenlere katıldıktan sonra geçen cuma günü Türkiye'ye gelen Recep Altepe, Atatürk Havalimanı'nda istifası ile ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, "Benim böyle bir şeyim yok. Görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Bursa'ya dönüyorum. İnşallah görev devam edecek. Şu anda açıklanacak bir şey yok. Görevimin başındayım" demişti.

YORUMLAR 64
  • Sivaslı ğardaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde değişim istiyoruz olgun tevazu lu islami iyi bilen
    Cevapla
  • evvabin 6 yıl önce Şikayet Et
    Genel seçimleri öne al Reis,yoksa bir çok belediye elden gidebilir
    Cevapla
  • Kenan 6 yıl önce Şikayet Et
    Sivas ta varmı Allh aşkına yazın varmı
    Cevapla
  • hasan 6 yıl önce Şikayet Et
    haydi hayırlısı şimdi sıra diger illerde özellikle sivas
    Cevapla
  • Malatyalı 6 yıl önce Şikayet Et
    köprü ismine bak başka isimmi kalmadı
    Cevapla
  • timur 6 yıl önce Şikayet Et
    o semtin adı o kardeşim,hemen aklınıza fesatlık gelmesin.
    Cevapla
  • Uhud 6 yıl önce Şikayet Et
    Demirtaş köprü ismi değil Bursa'da bir semtin adı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar